Kėdė KU-DIR-KA – parodos Maskvoje simbolis

Maskvoje vykusiame pramoninio dizaino forume „Design Act 2008"  Lietuvos dizainerių sukurtas darbas - kėdė KU-DIR-KA - tapo renginio  simboliu. Tai nulėmė itin didelį susidomėjimą Lietuvos dizainerių darbais.

Maskvos Šiuolaikinio meno centre „Vinzavod" vykusios parodos  tikslas buvo pristatyti Rusijos gyventojams įgyvendintus dizaino objektus. Jos metu buvo galimybė dalyvauti forume dizaino tema, pamatyti geriausius Rusijos, Europos, Amerikos bei Japonijos atstovų darbus bei įsigyti patinkančių daiktų dizaino mugėje.

Pastarojoje dalyvavo ir lietuvių dizaino studija „Contraforma". Anot šios studijos atstovės Eglės Opeikienės, jie pristatė keletą savo gaminių, tačiau daugiausia parodos lankytojų dėmesio sulaukė supamoji kėdė KU-DIR-KA.

„Parodos reklaminiuose plakatuose panaudota kėdė buvo tas kabliukas, kuris lankytojus paskatino surasti ir gyvai pamatyti šį baldą. Manome, jog ir patys organizatoriai, reklamai pasirinkę mūsų produktą, siekė,  kad jis keltų nuostabą bei šypseną ir patrauktų dėmesį", - sakė Eglė.

„Beje, prieš vykdami į Maskvą manėme, kad kaip ir dažniausiai parodose Rusijoje dominuos rusiški ir itališki baldai, tačiau klydome. Mugė veikė principu „atėjau, pamačiau, nusipirkau". Visas tris parodos dienas lankytojų susidomėjimas kokybiško dizaino kūriniais buvo išties didžiulis", - pasakojo E.Opeikienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių