Kaune gimė nykštukinė begemotukė Coliukė

Zoologijos sodo augintinė nykštukinė begemotė susilaukė palikuonės. Mažoji begemotukė gavo Coliukės vardą, nes gimė labai maža - svėrė tik apie 4 kilogramus.

Coliukė pasaulį išvydo kovo 30 d. 13 val.50 min. Zoologijos sodo lankytojai mažylę galės pamatyti sekmadienį, birželio 1-ąją.

Coliukės mama - Vanda. Ji į Lietuvos zoologijos sodą atvyko prieš trejuss metus iš Čekijos zoologijos sodo Usti Nad Laben, kur ir yra gimusi. Šiuo metu jai jau 28 metai. Pagal nykštukinių begemotų gyvenimo trukmę ji jau yra garbingo amžiaus dama.

Nykštukiniai begemotai nelaisvėje vidutiniškai gyvena 33-38 metus. Vyriausiai nelaisvėje pagimdžiusiai ir sėkmingai jauniklį išauginusiai nykštukinio begemoto patelei buvo 31 metai ir 10 mėnesių. Taigi Vanda pasaulio rekordo nesumušė, bet yra tikrai netoli jo.

Vandai tai jau šeštas ir greičiausiai paskutinis vaikas. Ji yra labai rūpestinga motina.

Coliukės tėčio vardas - Klopsas, gyvūnų prižiūrėtojų švelniai vadinamas Seneliu. Jam šių metų balandžio 26 d. suėjo 30 metų. Klopsas gimė Lenkijos Poznanės zoologijos sode, iš kur į Lietuvos zoologijos sodą atvyko prieš 28 metus. Visą savo gyvenimą Klopsas pragyveno Lietuvos zoologijos sode. Jis tikrai nebuvo vienišas begemotas. Daug metų gyveno su patele Šeše, su kuria sėkmingai susilaukė ne vieno jauniklio. Šešė sunkiai susirgo ir 2000 metais krito.

Plačiau skaitykite rytoj „Kauno dienoje“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių