Kanibalizmas sekso metu: jei dama išalkusi, valgyti galima ir partnerį

Žmonių pasaulyje tai būtų traktuojama, kaip itin žiaurus nusikaltimas, bet vabzdžių pasaulyje tokie vaizdai nėra staigmena. Vaizdo įraše užfiksuoti kanibalistiniai žogių poravimosi ypatumai.

Newscientist.com paskelbtame vaizdo įraše matoma, kaip žiogo patelė (priklausanti Cyphoderris genčiai) poravimosi metu valgo patinėlio sparnus ir siurbia jo kraują iš žaizdos. Iš pirmo žvilgsnio poravimusi ji visai nesidomi, tuo tarpu patinėlis desperatiškai bando sujungti jų lytinius organus, kad galėtų jį valgančią patelę apsėklinti.

Sparnai žiogams neatauga. Po kiekvieno poravimosi ritualo patinėlio sparnai tampa vis trumpesni. Kuo trumpesni patinėlio sparnai - tuo mažiau su juo nori poruotis patelės. Evoliuciškai tai pasiteisina - trumpesni sparnai rodo, kad patinėlis jau daug poravosi, o po kiekvieno akto jo reprodukcinės galimybės silpsta, todėl patelės ieško tokių, kurie turėtų kuo ilgesnius sparnus (kuo geresnes reprodukcines savybes).

George MacEvano universiteto (Kanada) entomologas Kevinas Judge teigia, kad kartais patelės sparnų pasisotinti nebepakanka: „Esu matęs patinėlių, kurie būna be kojų. Jas nugraužia išbadėjusios patelės poravimosi metu".



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
Jau visai nusišnekėjo...rašo apie vabalus ir kiša visokias"damas'' o ką išdarinėja mergos?laižo,čiulpia ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių