Ką dovanoti per Kalėdas? Koalą!

Tiems, kurie dar galvoja, ką savo artimiesiems padovanoti per Kalėdas, australai siūlo nebrangią ir sielą džiuginančią dovaną - gyvą koalą.

Programa „Įsivaikinkite laukinę koalą" veikia jau 15 metų ir yra pagrindinis lėšų šaltinis vienintelei pasaulyje koalų ligoninei.

Ne tik australai, bet ir užsieniečiai gali „įsivaikinti" koalą, už tai sumokėję metinį 40-50 Australijos dolerių (apie 80 Lt) mokestį. Surinkti pinigai skiriami laukinių koalų gydymui ir globai.

Globėjai gauna pažymėjimą, savo gyvūno nuotrauką, sužino, kaip jis pateko į ligoninę.

„Tai - puiki dovana, ypač šiais laikais, kai vaikai turi viską, - sako koalų ligoninėje dirbanti savanorė Anne Walsh. - Šiandien iš Singapūro man skambino moteris, kuri Kalėdų proga savo giminaičių vardu norėjo „įvaikinti" penkias koalas.

Pasak jos, išgelbėtiems žvėreliams vardas dažniausiai suteikiamas pagal vietos, kurioje jis buvo rastas, pavadinimą ar žmogaus, kuris jam padėjo, garbei.

Pasveikusios koalos iš ligoninės sugrįžta atgal į gamtos prieglobstį. Eukalipto lapais mintantys gyvūnai daugiausiai gyvena Australijos rytinių ir pietinių pakrančių regionuose.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008koalaAustralija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių