Jūros šventė – su Kubos kvapu

Praūžus Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui smarkiau sukruto Jūros šventės rengėjai. Likus mažiau nei mėnesiui iki renginio, pakilios nuotaikos netemdo jokie skandalai.

Aštrios kritikos pernai sulaukę organizatoriai, šiemet visaip siekia išvengti priekaištų dėl renginių, nemalonių kvapų ir nesąžiningų prekyviečių dalybų, rašo „Klaipėda".

Pirmąkart išvengę grumtynių gyvojoje eilėje dėl geresnių prekyviečių, tradicinės tautodailės mugės dalyviai jau išgraibstė daugiau kaip pusę patraukliausių vietų.

Mugės organizatoriai šiemet itin kruopščiai atrinkinėjo prekybininkus. Siekiama, kad unikalių liaudies meistrų gaminių neužgožtų pigios kiniškos prekės.

Viešosios įstaigos „Jūros šventė" vadybininkė prekybai Kristina Jakštė džiaugėsi, kad duris į mugę teko užtrenkti vos keliems verslininkams, kurie neįvykdė reikalavimų.

„Registraciją trikdė tai, kad daugelis norinčiųjų prekiauti negalėjo pateikti verslo liudijimų. Jų prašymų laiku nespėjome patvirtinti ir dėl prasto paštininkų darbo", - problemas vardijo K.Jakštė.

Jūros šventės lankytojai tradiciškai galės lauke atsigaivinti alumi ir pasimėgauti užkandžiais. Kaip ir pernai bus draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais stikliniuose buteliuose.

„Kad būtų kuo mažiau pavojingų šiukšlių. Norėtume, kad nebūtų skaičiuojama, kiek šventėje tualetų, kiek girtuoklių, ir tikimės, kad kubietiškų cigarų dūmai užgoš kitus nemalonius kvapus" - šmaikštavo vienas šventės organizatorių Arūnas Liubinavičius.

Jūros šventės pradžią šiemet paskelbs karšti Lotynų Amerikos ritmai. Liepos 25 dienos vakarą Kruizinių laivų terminale skambės ne lietuviškos, kaip būdavo tradiciškai, bet kubietiškos dainos. Koncerto publika galės nemokamai šėlti kartu su Lotynų Amerikos ir salsos muzikos ambasadore tituluojama grupe „Mercadonegro".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių