JAV orangutanai galės naudotis planšetiniais kompiuteriais

Keliuose JAV ir Kanados zoologijos soduose įgyvendinama programa „Apps for Apes“ („Aplikacijos beždžionėms“), o jos metu orangutanai galės reguliariai naudotis „Apple“ planšetiniais kompiuteriais „iPad“.

Programos metu bus naudojamos aplikacijos, kurios iš pradžių buvo kurtos vaikams. Jų dėka zoologijos sodų darbuotojai pabandys apmokyti primatus muzikos, piešimo ir kitų veiklos rūšių. Programos dalyvių (aišku, iš žmonių pusės) teigimu, be pramogų planšetiniai kompiuteriai atliks ir bendravimo funkciją.

„Sakykim, orangutanui skauda dantis, – leido sau pafantazuoti Richardo Zimmermano, programos „Orangutan Outreach“ autorius ir direktorius. – Jis arba ji gali parodyti „iPad“ ekrane į danties paveiksliuką, kad praneštų mums apie savo bėdą“.

R.Zimmermano teigimu, beždžionės, lygiai kaip ir žmonės, pamėgo pirštu baksnoti į sensorinį ekraną, žiūrėti vaizdo klipus ir stebėti kitus gyvūnus savo planšetės ekrane.
Naudotis planšetiniu kompiuteriu orangutanams bus leista keletą kartų per savaitę.

Kiekvieno užsiėmimo laikas truks nuo 15 iki 30 minučių, priklausomai nuo to, kaip ilgai beždžionė rodys susidomėjimą nauju žaisliuku.


Šiame straipsnyje: orangutanaiAppleiPad

NAUJAUSI KOMENTARAI

nenauja

nenauja portretas
Paskaicius internautu komentarus, susidaro ispudis, jog tas projektas su bezdzionemis pas mus jau pilnai igyvendintas, ir, kap mego sakyti premjeras, pasauliui belieka tik mokytis is musu.

...

... portretas
Dar amerikiečiams nepakanka problemų su negrais...

Elytė

Elytė portretas
O mums teigė, kad amerikonai- rasistai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių