Jaunuolio iššūkis tiuningo profesionalams

Kėdainietis Marius Palaima - kylanti automobilių puošybos, plačiau vadinamos tiuningu,  žvaigždė. 19-metis jaunuolis 8 mėnesius dailino, glaistė ir lipdė, kol galų gale iš paprastutės „Mazda 323 F" sukūrė tikrą šedevrą.

„Net nežinau, kodėl šią markę pasirinkau. Tiesiog taip atsitiko. Prisižiūrėjau filmų apie tiuninguotus automobilius, norėjosi pačiam pabandyti. Tai tuos 8 mėnesius ir krapščiausi prie automobilio‘, - portalui kaunodiena.lt pasakojo Marius.

Vaikinas, naršydamas po internetą, susieškojo daug informacijos apie automobilių dailinimo būdus, domėjosi, kokios medžaigos naudojamos, kaip reikia „priklijuoti" papildomas detales. „Prisipirkau įvairių medžiagų: putų, stiklo audinio, dažų, glaisto ir t.t. Savo namų garaže pradėjau eksperimentuoti", - pradžią prisimena Marius.

Iš pradžių jaunuoliui sekėsi nekaip: turėjo ir draugas padėti, ir tėvams reikėjo kažkaip paaiškinti, ką ketinąs daryti. Tačiau paskui viskas palengva įsivažiavo.

Prieš kelias dienas Marius Kėdainiuose dalyvavo mazdų „drage" ir suplėšė naujojo savo automobilio padangas: „Manau, kad dar dvejus metus turėsiu ką veikti su šiuo automobiliu, dar yra ką tobulinti. O vėliau noriu tiuninguoti BMW E30", - apie ateities planus pasakoja kėdainietis.

Šiuo metu Mariui - brandos egzaminai. Visiems dvyliktokams įkyriai skverbiasi mintys: „Kur stoti? Ką studijuoti?" Tačiau Marius dėl to galvos nesuka: vaikinas jau seniai pasirinko savo kelią.

Automobilių tiuningavimas jau tapo jo gyvenimo būdu, o ateityje turėtų virsti pragyvenimo šaltiniu. „Kai draugams pasakiau, kad tiuninguoju automobilį, daugelis galvojo, kad tai - nerimta. Tačiau, kai pamatė, ką aš su tuo automobiliu padariau, greitai pakeitė  nuomonę. Mama dar kartais papriekaištauja dėl tokio mano pomėgio, tačiau, tikiuosi, apsipras", - teigia Marius Palaima.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių