Jaunam verslui – inovatyvaus verslo idėjų turnyras

Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP) kartu su Lietuvos inovacijų centru (LIC) bei Technologijų ir inovacijų paramos verslui asociacija pradeda naują projektą – "Inovatyvaus verslo idėjų turnyras", kuris skatins besikuriančias ir jaunas įmones aktyviau plėtoti inovacijas. Projektas bus įgyvendinamas Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir Vilniuje.

"Pasitelkdami kompetentingiausius Lietuvoje ekspertus ir konsultantus, nemokamai suteiksime žinių, konkrečių patarimų ir pagalbos visiems, pradėjusiems kurti inovatyvų verslą", – sako ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius. Pasak jo, sunkmečiu labai svarbu, kad jaunos įmonės sugebėtų įvertinti ir savo stipriąsias puses, ir verslo grėsmes, kad išvengtų verslo klaidų.

Todėl projekte dalyvaujančioms įmonėms bus suteikiamos plataus spektro nemokamos konsultacijos: naujų inovacinių įmonių steigimo ir inovatyvaus verslo plėtros, šiuolaikiškų vadybos metodų diegimo, rinkos analizės ir naujų produktų rinkodaros bei intelektinės nuosavybės teisių klausimais.

Viena didžiausių projekto naujovių – interaktyvumas. "Į projektą įtrauksime "start-up‘us" – jaunas įmones 10-yje Lietuvos miestų ir, skatindami jas diegti inovacijas savam versle, kviesime konsultuotis taip pat inovatyviai", – pabrėžia projekto naujoves G. Pauliukevičius. Įmonės, norinčios dalyvauti projekte, turės registruotis interneto svetainėje www.versloturnyras.lt, ir, pasirinkusios joms tinkamą laiką interaktyviame atitinkamos srities konsultanto kalendoriuje, projekto laikotarpiu galės naudotis nemokamomis konsultacijomis. Konsultacijas teiks profesionalūs ir pripažinti vadybos, teisės, finansų, rinkodaros sričių ekspertai iš verslo konsultacijų bendrovės "TMD partneriai".

Projekto sistemoje versloturnyras.lt įmonės ekspertų vertinimui galės pateikti savo idėjas ir verslo planus. Bus vertinamas idėjos inovatyvumas, išbaigtumas, logiškumas, technologinis sprendimas, taip pat – rinkodaros sprendimas, finansinis pagrįstumas ir rizika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių