Jau netrukus elektrą kaupsime skystame ore?

Orą transformavus į skystį, būtų galima įveikti vieną sudėtingiausių inžinerinių problemų – sandėliuoti elektros energiją.

Kaip praneša BBC, Londone įsikūrusios nepriklausomos Mechaninių inžinierių institucijos (angl. Institution of Mechanical Engineers, IMechE) mokslininkai įsitikinę, kad skystame ore būtų galima kaupti elektros energiją. Jie įsitikinę, kad skystas oras galėtų konkuruoti su baterijomis ir vandeniliu.

IMechE ekspertai pastebi, kad, pavyzdžiui,  vėjo jėgainės naktį generuoja „prasto laiko“ energiją – ji paprasčiausiai nesunaudojama. Todėl, mokslininkai mano, kad šią naktinę energiją būtų galima naudoti iki tam tikros temperatūros užšaldant orą.

Vėliau, kai padidėja elektros energijos poreikis, užšaldytas oras [angl. cryo-power] galėtų įsukti turbinas.

Skaičiuojama, kad tokiu būdu elektros panaudojimo efektyvumas padidėtų 70 proc.

Šios technologijos autorystė priklauso Peteriui Dearmanui, savamoksliui išradėjui iš Hertfordširo (D. Britanija), kuris ją naudoja vietoj įprasto automobilio variklio.

P. Dearmano išradimas šiuo metu tobulinamas iki jį bus galima pritaikyti elektros jėgainėse; jį iš dalies finansuoja D. Britanijos vyriausybė.


Šiame straipsnyje: Vėjasenergija

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tai paklauskit pas daunus iš vyriausybės ir ministerijų : kas geriau ar atominė ar vėjo jėgainės . Senai galvojau kaip padaryt kad šaltis gamintu elektrą . Tik neparašyta kiek kas kainuoja kad galima būtu sulygint su kruonio hidro elektrinę ir ličio jonų baterijomis .

Kam

Kam  portretas
statyti ta atomine, ji vistiek greitai atgyvens, dabar reikia galvoti apie vejo ir saules jegaines.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių