Japonijos pingvinas bėglys surastas ir grąžintas į akvariumą

Iš Tokijo akvariumo kovo pradžioje pabėgęs pingvinas buvo sugautas upės pakrantėje ir penktadienį vėl pratinasi prie gyvenimo nelaisvėje.

Humboldto pingvinas - venas iš 135, laikomų Tokijo jūrų parke, - buvo surastas 82 dienos po pabėgimo. Jam buvo pavykę pergudrauti net gerai pasirengusius pakrantės apsaugos darbuotojus.

Paskutines laisvės akimirkas paukštis praleido upės pakrantėje vos 8 km nuo namų, sakė akvariumo atstovas Takashi Sugino.

Gavę daug pranešimų apie pastebėtą pingviną, darbuotojai skubiai nuvyko prie Edogavos upės, kur malonią ketvirtadienio popietę rado jaunąjį paukštį tinginiaujantį ir, regis, nė nenutuokiantį, kad jo nuotykis artėja prie pabaigos.

Artinantis akvariumo darbuotojams, pingvinas nėrė į vandenį ir maždaug po valandos pasirodė kitame upės krante.

Tačiau darbuotojai nenuleido rankų ir šį kartą prie jo artinosi labai lėtai - paskutinius penkis metrus jie ėjo maždaug 20 minučių - ir, galiausiai, šoko ant jo.

Vienų metų ir 60 cm ūgio paukštis, pingvinas nr. 337, netikėtai užkluptas vėl puolė į vandenį, bet buvo sulaikytas.

„Neatrodo, kad jis kaip nors susižeidė, jo sveikata, regis, gera“, - sakoma akvariumo pranešime. Dabar jį apžiūri veterinarai, kurį laiką jis bus karantino sąlygomis, o vėliau grįš pas kitus akvariumo paukščius, sakė T.Sugino.

Buvo gauta daugiau kaip 30 pranešimų apie pastebėtą pingviną; jis plaukiojo įvairiose Tokijo įlankos vietose, bet net pakrančių apsaugos darbuotojams nepavyko jo pagauti.

Gegužės 7 dieną jį maždaug valandą vaikėsi du laivai su 10-čia pareigūnų, bet jis galiausiai dingo jiems iš akių.

Akvariumo prižiūrėtojai mano, kad pingvinas, kuris yra dar labai jaunas ir neturi vardo, į laisvę ištrūko išgąsdintas ir perlipęs dukart už save didesnį akmenį.

Kad ateityje tai nepasikartotų, akvariumo darbuotojai dabar aplink pingvinų aptvarą krauna papildomus akmenis ir smėlio maišus.


Šiame straipsnyje: pingvinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių