Japonijoje už kompiuterių viruso kūrimą areštuotas 13-metis

Vos trylikos metų sulaukęs mokinys iš Akiruno miesto (Tokijo prefektūra) penktadienį buvo areštuotas vietos teisėsaugos pareigūnų. Paaugliui buvo pareikšti kaltinimai dėl viruso kūrimo, kurio pagalba buvo siekiama daryti neigiamą poveikį kompiuterių sistemoms. Be to, Japonijos policija papildomai apkaltino aštuntoką, jog šis įsilaužė į vieną iš Interneto forumų.

„Taip, aš buvau suinteresuotas įsilaužti, aš norėjau to išmokti. Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį aš netgi sukūriau savo asmeninį interneto puslapį“, – pasakojo jaunasis hakeris. Vis tik kompiuterinių virusų kūrimas ir saugojimas Japonijoje nuo nesenų laikų prilygintas nusikaltimui ir uždraustas įstatymų lygmenyje, todėl mokinio veiksmai buvo kvalifikuoti kaip „įstatymą pažeidžiantis elgesys“.

Japonų leidinio Yomiuri Shimbun duomenimis, iš karto po minėto incidento Kioto prefektūroje buvo sulaikytas 23 metų jaunuolis, kuris viename iš forumų publikavo kibernetiniams įsilaužimams išmokti skirtus vadovėlius. Iš šių jaunasis japonų hakeris ir sėmėsi išminties. Teisėsaugos organai taip pat mokinį įtaria saugojus kenkėjiškų programų, kurios skirtos duomenų šalinimui iš namų vartotojų kompiuterių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių