Japonijoje pingvinas bėglys gavo naują vardą

Pingvinui, kurio pabėgimas iš akvariumo Japonijoje pelnė jam gerbėjų visame pasaulyje, oficialiai buvo duotas vardas, nors iki šiol jis buvo vadinamas tiesiog savo numeriu.

Anksčiau Humboldto pingvinu nr. 337 vadintas paukštis dabar turės Sazanami vardą, kuris išvertus iš japonų kalbos reiškia mažas bangas, savo interneto svetainėje paskelbė Tokijo jūrų gyvybės parkas.

„Šis pingvinas grįžo į akvariumą visai kaip nuslūgsta ir pakyla bangos, ir tai buvo dar viena tokio vardo priežastis“, - sakoma antradienį paskelbtame pareiškime, kuriame priduriama, kad Sazanami japoniškai skamba panašiai kaip ir „337“.

Pingvinas, kuris, kaip jau patvirtinta, yra patinas, buvo pabėgęs iš savo aptvaro ir 82 dienas praleido laisvėje Tokijo įlankoje ir prie jos. Jis išvengė akvariumo darbuotojų, smalsuolių armijos ir net gerai aprūpintos pakrančių apsaugos.

Prižiūrėtojai net nežinojo, kokios lyties yra drąsuolis bėglys, kol gegužės mėnesį vėl jo nesugavo ir neatliko nuodugnių medicininių patikrinimų.

Parkas buvo paskelbęs konkursą - jis paprašė lankytojų sugalvoti pingvinui vardą ir gavo maždaug 6,4 tūkst. laiškų su pasiūlymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių