Japonijoje ieškoma iš zoologijos sodo pasprukusio flamingo

Šiaurinėje Japonijoje įsikūrusio zoologijos sodo darbuotojai bando kuo skubiau surasti pasprukusį flamingą, kol jis nesušalo ar neišskrido į pietus.

Ornitologai bėglį, įsikūrusį ežere, bandė sučiupti tinklu, kaip jauką naudodami kitus nelaisvėje laikomus flamingus, ir net mėgino prie rausvo paukščio prisėlinti po vandeniu, naudodami nardymo įrangą.

Tačiau vos prisiartinus, flamingas pakyla į dangų, pasakojo Akihisa Kato iš Asahiyamos zoologijos sodo, įsikūrusio labiausiai į šiaurę nutolusioje Hokaido saloje.

„Jei įmanoma, norime jį sučiupti patys. Tačiau jei nepavyks, jis išgyventi per žiemą galės tik tuomet, jei skris į pietus, į šiltesnius kraštus kartu su kitais migruojančiais paukščiais – gulbėmis ar žąsimis“, – naujienų agentūrai AFP teigė jis.

„Tačiau jei jis nukeliaus į pagrindinę Honšiu salą, gaudynes tęsti bus sudėtinga dėl su tuo susijusių kaštų“, – pridūrė zoologijos sodo atstovas.Didysis flamingas bėglys šiuo metu maitinasi planktonu ir jūros dumbliais.

Šios rūšies atstovai paprastai aptinkami Šiaurės Afrikoje ir Europos Viduržemio jūros regione.Tačiau orams Hokaide vėstant (čia žiemą temperatūra nukrenta iki 10 laipsnių šalčio), paukščiui lieka vis mažiau pasirinkimo galimybių.

„Manome, kad flamingas imsis kokių nors veiksmų iki ežerui užšąlant“, – sakė A. Kato.Flamingas ne vienintelis bėglysFlamingo gaudynės prasidėjo dar liepą, kai metro aukščio paukštis peršoko savo aptvaro tvorą ir paspruko.Iš pradžių paskridęs į pietus, gyvūnas vėl sugrįžo prie sūriavandenio ežero, esančio prie Ochotsko jūros, už maždaug 130 kilometrų į rytus nuo zoologijos sodo.

Ten jis prisidėjo prie garnių būrio.Bandant gyvūną sučiupti, zoologijos sodo direktoriui teko apsivilkti neperšlampamą kostiumą ir pasiimti kvėpavimo vamzdelį bei bandyti nepastebėtam prie paukščio prisiartinti po vandeniu. Tačiau jam pavyko prie flamingo priartėti vos per 100 metrų.

Kiek anksčiau šiais metais viso pasaulio dėmesį prikaustė iš Tokijo zoologijos sodo pasprukęs pingvinas.

Pasprukęs iš savo aptvaro jis 82 dienas plaukiojo Tokijo įlankoje. Bėglio nepavyko sučiupti nei parko darbuotojams, nei modernia įranga apsiginklavusiems pakrančių apsaugos darbuotojams.


Šiame straipsnyje: flamingasįdomupaukščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių