Išrasti internetinę kamerą privertė tuščias kavinukas (foto)

Kiekvienas iš mūsų lieka nepatenkintas kavos virimo aparate neradęs to išsvajoto rytinio gėrimo arba tiesiog vandens virdulyje.

Ypač šią naujieną nepalankiai sutikdavo Kembridžo universiteto kompiuterių specialistai. 1991 metais būtent jų komanda išrado pirmąją pasaulyje interneto kamerą, prietaisą, kuriuo galėdavo "užmesti" akį į likusį kavos kiekį garsiajame "Trojan Room coffee pot" tiesiog sėdėdami prie kompiuterio.

Kamera buvo įtaisyta Senosios universiteto kompiuterių laboratorijos koridoriuje, ir kas 3 sekundes perduodavo informaciją apie likusį kavos kiekį. "xcoffee" srauto raiška buvo 129 × 129 pikselių.

Kuklus, lyginant su šių laikų technologijos, prietaisas, tačiau net ir tuomet patikimas. Studentai ir dėstytojai tuomet suprato, kad be reikalo vaikštinėti koridoriais nėra prasmės. Kas tą kavą ruošdavo, telieka paslaptimi.

Ji naudota iki 2001 metų rugpjūčio. Paskutinis užfiksuotas vaizdas – serverio atjungimas (originalaus dydžio nuotrauka kairėje). Vėliau kamerą "eBay" aukcione už 5 tūkstančius JAV dolerių įsigijo virtuvės prietaisų gamintojas "Krups", ir naudojo tam pačiam tikslui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

snopis

snopis portretas
va taip ir gimsta idėjos. pirma žmogus stegias palengvint sau dalią, o tada ima išradimus siūlyt ir visuomenei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių