Išmatuokite savo šypseną su „šypsenuokliu“

Lietuvos internetinėje erdvėje pasirodė pirmoji aplikacija, sukurta naudojantis veidų atpažinimo sistema. Projektas „Šypsenuoklis“ gali identifikuoti vartotojo nuotaikas iš įkeltos fotografijos.

Internetinė aplikacija „Šypsenuoklis“ sukurta naudojantis „Face.com“ sistema. Ši sistema įgalina iš fotografijos nustatyti vartotojo amžių, atpažinti jo nuotaiką bei identifikuoti, ar jis nešioja akinius, ar ne.  Kol kas ši platforma yra bandomojoje stadijoje, tačiau jau vasaros pradžioje ją įsigijo kompanija „Facebook“.

„Vilnijant internetinių aplikacijų bangai, rinkoje retai pasirodo kas nors įdomesnio. Didžioji dauguma aplikacijų pasiūlo tokį patį scenarijų: paspausk „patinka“, pasidalink su draugais ir finale lyg tarp kito pasiūloma atlikti kokį nors testą. Šiuo projektu norime parodyti alternatyvius, įdomesnius sprendimus, kuriuos galima rasti naudojantis technologijų pažanga“, – pasakoja vienas projekto autorių, kūrybininkas Mantas Kuginis.

Projekte „Šypsenuoklis“ nuotraukas galima įkelti iš kompiuterio, nusifotografuoti internetine kamera arba įkelti iš socialinio tinklalapo „Facebook“. Įkėlus fotografiją, sistema apskaičiuoja ir procentine išraiška atspindi, kokia yra vartotojo nuotaika, pagal tai parodomas šmaikštus nuotaiką atspindintis komentaras bei paskiriamas videosiurprizas.


Šiame straipsnyje: šypsenašypsenuokliu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių