Interneto savaitė 2013 kviečia registruotis interneto vartotojus

Keli tūkstančiai per pirmąsias veikimo valandas – tiek žmonių jau pritraukė šiandien prasidėjusios Interneto savaitės 2013 (angl. Get Online Week 2013) skaičiuoklė, kurioje raginami registruotis visi interneto vartotojai iš 30 Europos šalių.

Šiais metais skaičiuoklė papildyta ir mini anketa, kuri padės sužinoti, kaip aktyviai skirtingo amžiaus ir užimtumo žmonės naudojasi internetu. Lietuva ir šiemet siekia būti aktyviausių interneto vartotojų dešimtuke (dalyvių skaičių  galima pamatyti  čia.

Šių metų  kovo 18–24 d. vyksiančios kasmetinės tarptautinės iniciatyvos „Interneto savaitė 2013“ (angl. Get Online Week 2013) tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į naujų technologijų ir interneto naudą bei plačias pritaikymo galimybes, raginti jaunimą studijuoti bei siekti karjeros IT srityje. Šiam tikslui įgyvendinti Europos šalyse rengiami kūrybiniai konkursai, motyvaciniai renginiai, kviečiama pasitikrinti savo IT  žinias ir vyksta daugybė kitų veiklų.

„Kadangi internetas Lietuvoje iš erdvės, prieinamos tik išrinktiesiems, tapo kasdieniu įrankiu ir lengvai prieinamu žinių, socialinių kontaktų šaltiniu, svarbu, kad kiekvienas, nepaisant jo amžiaus, užimtumo ir veiklos sferos, gebėtų rasti reikiamą informaciją, pasirūpinti savos saugumu internete ir pasisemti naudos. Todėl šiais metais  parengėme daugybę veiklų ne tik jaunimui, bet ir kitiems įvairaus amžiaus bei skirtingų interesų žmonėmis“, – sakė iniciatyvos koordinatorės Lietuvoje asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių