Internete vartotojai bando atkalbėti „Google“ atsisakyti „Reader“

Šią savaitę rašėme, jog interneto milžinas „Google“ nusprendė atsisakyti savo „Reader“ RSS agregatoriaus, kuris nebeveiks nuo liepos 1 dienos ir galbūt artimoje ateityje bus dalinai integruotas į „Google+” socialinį tinklą. Bet internete vartotojai bando „Google“ atkalbėti.

Prireikė vos poros dienų ir internetinių peticijų portale „Change.org“ peticiją, kurioje „Google“ prašoma ir toliau palikti „Reader“ servisą gyvą, pasirašė jau daugiau kaip 100 tūkstančių agregatoriaus naudotojų. Peticiją parašęs asmuo tikisi sulaukti bent jau 150 tūkstančių žmonių palaikymo, iki ko trūksta nedaug.

Vartotojų nepasitenkinimas kilo ir kitose vietose, kaip kad gerai žinomame forume „Reddit“. Tema, sukurta apie „Google Reader“ uždarymą, jau turi tūkstančius komentarų, o daugiausiai palaikymo sulaukęs komentaras sako, kad naujienų prenumeratos tarnybos uždarymas yra siaubinga klaida. Tarsi retorinį klausimą pateikęs vartotojas paklausė, kokių dar gerų RSS agregatorių rinkoje yra, nes „Google Reader“ jis naudojasi jau daugelį metų ir tai tapo kasdiene jo dalimi internete.

Galime priminti, jog „Google“ savo servisus uždaro kiekvienais metais. Kai tokių servisų, kaip kad „Google Video“ uždarymas yra logiškas dėl kitų didesnio populiarumo, ar tiesiog mažai girdėtų, artėjantys „Google Reader“ ir „iGoogle“ uždarymai vartotojams nėra suprantami. „Google“ aiškina, jog jų populiarumas nėra toks, kokio buvo tikėtasi. Kai kas pažymi, jog ir „Google+” socialinio tinklo populiarumas nėra toks, kokio buvo tikėtasi, bet „Google“ vargu ar šį uždarys dar ilgą laiką.


Šiame straipsnyje: googleGoogle Readerinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių