Internetas trimatėje erdvėje atveria naujas galimybes

Viena Australijos bendrovė pristatė nemokamą programą, kuri pirmąkart suteikia galimybę matyti interneto tinklalapius trimatėje erdvėje.

Bendrovės „ExitReality" atstovai teigia, kad naujoji programa leidžia vartotojams bet kurią įprastą svetainę paversti trimate aplinka, kurioje žmogaus virtualus antrininkas gali vaikščioti ir susitikti su kitais tos svetainės lankytojais.

Anot programos kūrėjų, iki šiol tokią galimybę interneto vartotojams suteikdavo tik specializuotos svetainės, tokios kaip „Second Life" ar „World of Warcraft", tuo metu „ExitReality" sukurta naujovė leidžia trimatėje erdvėje naršyti ne atskirus tinklalapius, bet ir visą žiniatinklį.

Naudojantis šiuo įrankiu, vartotojai savo asmeninius puslapius socialiniuose portaluose, pavyzdžiui, „Facebook" ar „MySpace", gali paversti virtualiais butais, kuriuose ant sienų kabo fotografijos, o nuorodos į draugų elektroninius puslapius vaizduojamos kaip durys į kitus butus.

Vaizdo klipų tinklalapį „YouTube" naujoji programa gali paversti kino teatru, kuriame interneto vartotojo virtualus antrininkas sėdi šalia kitų vartotojų, tuo metu žiūrinčių tą patį klipą.


Šiame straipsnyje: internetastechnologijoserdvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių