Ilgo gyvenimo receptas – vėlyvos vedybos

Lapkričio 5-ąją marijampoliečiui Feliksui Moliavičiui sukako šimtas metų. Garbingo jubiliejaus proga pasveikintas guvus šimtametis sako, kad norintieji ilgai gyventi turėtų neskubėti žengti prie altoriaus.

Ilgaamžis gyvena savo paties statytuose namuose su vaikaičio šeima. Gyvenimas F.Moliavičiaus nelepino - už tai, kad buvo Lietuvos kariuomenės puskarininkis, pokario metais jis buvo įkalintas 10 metų lageryje atokioje Rusijos Sverdlovsko srityje. Tačiau jo bausmės laikas buvo dviem metais sutrumpintas už ypatingą darbštumą.

F.Moliavičius į Lietuvą grįžo 1955-aisiais ir tik tuomet, sulaukęs beveik 50 metų, pagaliau vedė. Pasak jo, po vedybų prasidėjo pats geriausias gyvenimo etapas: jis pasistatė namą, susilaukė poros vaikų, dirbo staliumi.

Paklaustas, koks yra ilgo gyvenimo receptas, šimtametis šmaikštauja, kad vyrams derėtų vėliau sukurti šeimą. Jis pataria visiems nesikrimsti dėl smulkmenų ir nusiteikti pakelti visus sunkumus, nes gyvenimas nėra vien linksmybės.

Šimtamečio žmona Anelė mirė nesulaukusi 2000-ųjų. Po jos mirties senolis jaučiasi kiek vienišas, bet apsuptas vaikų, vaikaičių ir provaikaičių susiranda įvairios veiklos. Kartais palošia kortomis, knygą paskaito. Domisi politika, bet televizijos daug nežiūri dėl silpnų akių.


Šiame straipsnyje: šimtametisilgaamžis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių