„Ieškome Marso kolonistų!“ Pradėta Marso kolonizavimo misijos atranka

Jei manote, jog esate tinkamas žmogus tapti Marso kolonistu, netrukus sulauksite galimybės tai įrodyti. Olandijoje veikianti nepelno siekianti organizacija „Mars One“, kurios vadovai viliasi Marse pirmuosius žmones išlaipinti jau 2023 m., vakar (sausio 8 d.) paskelbė reikalavimus būsimiems astronautams ir pradėjo oficialios kandidatų atrankos pirmąjį etapą. Jis visame pasaulyje per televiziją bus transliuojamas jau šiemet.

„Mars One“ ieško ne mokslininkų ar buvusių naikintuvų pilotų. Marso pionieriais gali tapti visi, kuriems yra sukakę 18 metų. Anot organizacijos atstovų, svarbiausias kriterijus – intelektualumas, gera psichinė ir fizinė sveikata bei pasišventimas projektui, nes prieš misiją astronautai praeis aštuonerius metus truksiantį bandomąjį laikotarpį.

„Nebe tie laikai, kai į kitos planetos kolonistus galėdavo pretenduoti tik tam tikrą valandų skaičių koviniais naikintuvais išskraidę vyrukai, - pabrėžia „Mars One“ vyriausiasis medikas, buvęs NASA tyrėjas Norbertas Kraftas (Norbert Kraft). – Mums kur kas labiau rūpi, kaip kiekvienas astronautas ilgoje kelionėje iš Žemės į Marsą sutartų, sugyventų ir sugebėtų drauge su kitais dirbti ir pasitikti neeilinius iššūkius.“

Programos „Mars One“ vykdytojai planuoja nuo 2016 m. iki 2021 m. įvykdyti seriją robotizuotų misijų. Raudonojon Planeton deleguoti robotai pastatys ir įrengs pirmuosius žmonijos avanpostus 2023 m. į Marsą atkeliausiantiems pirmiesiems planetos pionieriams.

Lėšų ambicingiems siekiams projektas viliasi surinkti į pasaulio televizijos kanalų eterį paleidęs pasaulinį TV realybės šou, kuriame bus transliuojama visa Marso kolonizavimo misija – nuo astronautų atrankos iki naujakurių pirmųjų gyvenimo metų Marse.

Pernai iš privačios bendrovės į nepelno siekiančią organizaciją virtusi „Mars One“ jau sulaukė galybės pretendentų pareiškimų.

„Dar gerokai iki Astronautų atrankos programos paskelbimo mes sulaukėme daugiau kaip tūkstančio elektroninių laiškų – rašė asmenys, norintys keliauti į Marsą, - pasakoja „Mars One“ komunikacijų direktorė Siuzana Flinkelfliogel (Suzanne Flinkenflögel). – Dedame labai daug pastangų, kad mūsų atrankos programa prasidėtų kaip įmanoma greičiau – tada galėsime atverti duris kiekvienam, trokštančiam savo gyvenime nuveikti šį bei tą neeilinio.“

Galutinę kandidatų į astronautus grupę visame pasaulyje vyksiančių TV transliacijų metu atrinks projekto „Mars One“ ekspertai. Atrinktieji treniruočių specialioje bazėje laikotarpiu ir viso gyvenimo Marse metu taps „Mars One“ išlaikomais darbuotojais.

Daugiau apie atranką galima sužinoti svetainėje http://mars-one.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jouks

jouks portretas
na ką, valkatos, kas norėtų padirbėti?

cheee

cheee portretas
blogiau negu pasmus tikrai nebus bet musu tenais niekas neims nes viska isvoksim ?:D na nebent visa seimmmmmm tenaio izgrusti >:)

UFO

UFO portretas
Keista,bet man atrodo,kad žmonės ten ruošiasi ne pirmą kartą ir yra ten buvę,bet įsitvirtinti taip ir nepavyko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių