„Idėja 2010“: į parodą užsiregistravo 104 komandos

Į jau septintus metus vykstantį studentų marketingo darbų parodą „Idėja 2010“ užsiregistravo net 104 komandos iš įvairių Lietuvos miestų aukštųjų mokyklų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos ir Visagino. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet 40 atranką praėjusių geriausių komandų bus pristatytos gruodžio 16 d. Vilniuje.

Projektui startas buvo duotas dar 2004 m. Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto dėstytojos dr. Audros I. Mockaitis. Per pirmuosius trejus metus projekte savo teorines ir praktines žinias tobulino daugiau nei 650 marketingo kursą išklausiusių studentų.

Praėjusiais metais paroda vyko „Litexpo“ parodų centre, kuriame apsilankė daugiau nei 800 svečių. Į parodą užsiregistravo 102 komandos iš visos Lietuvos. Be to, konkurso dalyviams ir svečiams buvo suteikta galimybė apsilankyti marketingo ir reklamos sričių specialistų iš „Tele2”, „Coffee Inn“, „Milk“, „Gaumina“ ir kt. seminaruose. Projekto nugalėtojais buvo išrinkta komanda „Plūdurai“, sukūrę lipduką, pavadinimu „Safesticker“. Jis klijuojamas ant įvairiausių daiktų paviršių. Netyčia kokiam daiktui įkritus į vandenį, lipdukas sušlampa, o po 30 sekundžių išsipučia ir iškelia daiktą į vandens paviršių.

Šiemet vykstančios parodos tema – „Produktas, kuriuo gali didžiuotis Lietuva!“ Parodos dalyviai savo unikaliomis idėjomis sieks parodyti, kad Lietuvoje dar yra fantazijos nestokojančių žmonių, kurie gali sukurti kažką originalaus. Kelios išskirtinės idėjos: ekologiška vienkartinė skalbyklė, kuprinė - skėtis, pašto dėžutės indikatorius ir daugelis kitų.
IDĖJA 2009 seminaras/ Organizatorių nuotr.

Konkurse savo jėgas nusprendė išbandyti ir Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto studentai. „Žaibo“ komandai visokeriopą pagalbą ruošiantis projektui teikia Verslo vadybos katedros lektorė Julija Žutautienė. Kaip teigia patys dalyviai, jie yra išradingi, nuolat generuoja idėjas ir tiki savo sėkme.

Kaip IDĖJOS atrankoje sekėsi vienintelei komandai iš Klaipėdos, sužinosime jau greitai. O visas originalias ir beprotiškai fantastiškas idėjas bus galima išvysti jau gruodžio 16 d. Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Idėja 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių