Į Mėnulį kosmoso turistai skris sovietiniais kosminiais laivais

Britų kosmoso kompanija „Excalibur Almaz“ pranešė, kad jau 2015 metais bus pasirengusi turistus skraidinti į Mėnulį.

Pirmoji 805 tūkst. kilometrų kelionė rekonstruotu sovietiniu kosminiu aparatu potencialiems klientams kainuos maždaug 100 mln. svarų (apie 430 mln. litų).

„Esame pasirengę pardavinėti bilietus“, – teigė Meno saloje įsikūrusios kompanijos įkūrėjas ir vadovas Artas Dula.

„Excalibur Almaz“ siekia tapti pasaulyje pirmaujančia kompanija, siūlančia patikimus, įkandamus ir reguliariai rengiamus skrydžius į kosmosą tyrimams, eksperimentams ir turizmui.

Šiam tikslui kompanija įsigijo ir modifikavo tris daugkartinio naudojimo grįžimo į Žemės atmosferą kapsules ir du didelius „Saliut“ klasės kosminius laivus.

Kiekvienoje kapsulėje gali keliauti 3 žmonės, ji gali būti naudojama 15 kartų, o kosminiai laivai gali tarnauti 15 metų.

„Excalibur Almaz“ planuoja žemojoje Žemės orbitoje prijungti kapsules prie „Saliut“ erdvėlaivio ir šį jungtinį laivą naudoti kaip transporto sistemą keliauti į Mėnulį ir toliau.

Pasak A. Dula, tai būtų ilgos trukmės (iki 6 mėnesių) kelionė, kuriai reiktų aukšto lygio fizinio ir protinio pasirengimo. Visi reikiami apmokymai įtraukti į kelionės paketą.

Be ekspedicijų į Mėnulį, A. Dula ketina rengti nepilotuojamas tiriamąsias misijas, gabenti žmones ir krovinius, kasti naudingąsias iškasenas asteroiduose, teikti paslaugas vyriausybėms, kompanijoms ir pavieniams žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Prieš 40 metų 6 kartus amerikiečių astronautai buvo išsilaipinę Mėnulyje...rusų dar nei karto.....kažkokios sapalionės tie planai

I

I portretas
Tos kapsulės pritaikytos lestis atmosferoje ir netinka pakilimui. Kažkas čia ne taip. Arba kelionė bus ne į Mėnulį o apskridimas apie jį ir nusileidimas Žemėje.

psichas

psichas portretas
Į Mėnulį kosmoso turistai skris TARYBŲ SOCIALISTINIŲ RESPUBLIKŲ SĄJUNGOS kosminiais laivais . Niekada nebuvo ,, sovietinių ,, , buvo tarybų . ... tokių pačių ,kaip ir šiandieną savivaldybių tarybos . O gal savivaldybių ,, sovietai,,?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių