Į Antarktidą grįžtantį paklydusį pingviną galima stebėti internetu

Neįtikėtiną kelionę kartą jau atlikęs ir iš Antarktidos į Naująją Zelandiją atplaukęs paklydęs, pavargęs pingvinas dalį kelio namo buvo nuplukdytas laivu, tačiau dar du su puse tūkstančio kilometrų turės įveikti pats. Kaip jam sekasi įveikti šią sekinančią kelionę, galima stebėti internetu.

Į paplūdimį Naujojoje Zelandijoje jaunas pingvinukas atkako šiemet birželį. Paprastai imperatoriškieji pingvinai visą savo gyvenimą praleidžia Antarktidoje. Šios rūšies gyvūnai daugiausia paplitę Antarktidos pakraščiuose. Tai stambiausia pingvinų rūšis, maždaug 110-120 cm aukščio ir apie 45 kg svorio.

Gamtosaugininkai mano, kad keliautojui pingvinukui tuo metu buvo apie dešimt mėnesių. Jo ūgis - 80 centimetrų. Manoma, jog jauniklis prieš keletą mėnesių nėrė į vandenį ieškoti kalmarų ir vėžiukų, bet pametė kelią. Paklydėlį ryte vedžiodama šunį aptiko vietos gyventoja.

Paukščiui pritaisytas siųstuvas, jo kelionę galima tiesiogiai sekti internetu. Kasdien pažymimą pingvino progresą ir tai, kiek plaukti jam dar liko, kartu su tyrėjų pastabomis bei komentarais (anglų kalba) galite rasti ČIA.

Sekmadienį į laisvę grąžintas pingvinas iš pradžių suko į Šiaurę, tačiau vėliau pasirinko tinkamą kryptį - į Pietus.Specialistai mano, jog imperatoriškasis pingvinas, pirmasis pastebėtas Naujojoje Zelandijoje per 44 metus, atklydo iš kolonijos, kuri nuo paukščio paleidimo vietos nutolusi 2,63 tūkst. kilometrų. Per pirmąją parą pingvinas prie namų priartėjo 7, antrąją - 31, trečiąją - 22 kilometrus.

Kaip sekasi ištvermingajam pingvinui, seka juo susidomėję Australijos, Singapūro, Vokietijos, Brazilijos gyventojai. Taip pat galima rasti komentarų rusų, japonų, kitomis kalbomis. Mokslininkai taip pat tikisi gauti unikalių duomenų apie šių gyvūnų migracijos ir elgsenos ypatumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kaip koks sportininkas: Pristatau jums kairiajame kampe esanty 80 cm, kazkiek kilogramu sverianti, 10 menesiu - Piiiiiiiingvinaaaa!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių