Gydytojas operaciją atliko naminiu grąžtu

Australijos gydytojas išgelbėjo berniukui gyvybę, pragręžęs jo kaukolę paprastu naminiu grąžtu, pranešė Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC.

13 metų Nicholas Rossi iš Australijos Meriboro miestelio nugriuvo nuo dviračio ir smarkiai susitrenkė galvą. Iš pradžių berniukas jautėsi gerai, bet pamačiusi didelį gumbą jam ant galvos motina nusprendė nuvežti jį pas medikus. Pakeliui į ligoninę N.Rossi pasijuto blogai, pradėjo alpti.

Gydytojai nustatė vidinį kraujavimą ir turėjo skubiai pašalinti berniuko galvoje susikaupusį kraują. Tačiau iki šiol jiems niekada neteko atlikti tokios operacijos, o miestelio ligoninėje nebuvo reikiamų instrumentų.

Gydytojas Robas Carsonas nesutriko ir nusprendė panaudoti paprastą naminį grąžtą. Atlikdamas operaciją, jis konsultavosi su labiau patyrusiais medikais iš Melburno. Pastarieji paaiškino, kur  ir kaip giliai reikia gręžti.

Operacija buvo sėkminga. Iš karto po jos berniuką lėktuvu nugabeno į Melburno ligoninę, ir antradienį jis buvo paleistas namo. Tai buvo laimingas sutapimas - būtent tą dieną N.Rossi sukako 13 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DSaulius

DSaulius portretas
Pas mus ta gyditoja i teisma paduotu ne kitaip...

Milra

Milra portretas
Šaunuolis gydytojas, kad nepasimetė. Pas mus ko gero pasakytų: "niekuom negalim padėti" arba "palaukite savo eilės".

Domantas

Domantas portretas
Drąsuolis, ne kitaip. Dėl žmogaus gyvybės rizikavo savo laisve.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių