„Google“ vietos Prancūzijos kartografams išmokės 500 tūkst. eurų

Prancūzijos komercinis teismas pripažino, kad kompanija „Google“ piktnaudžiavo savo dominuojančia „Google Maps“ padėtimi prancūzų žemėlapių rinkoje ir nurodė interneto milžinei sumokėti baudą bei atlyginti Prancūzijos kartografijos kompanijos patirtus nuostolius, trečiadienį pranešė naujienų agentūra AFP.

Paryžiaus teismas antradienį patenkino kompanijos „Bottin Cartographes“ pateiktą ieškinį kompanijai „Google Inc“ ir jos dukterinei įmonei „Google France“ dėl neteisingos konkurencijos už tai, kad jos klientams neatlygintinai teikė kartografines paslaugas per „Google Maps“.

Teismo sprendimu, „Google Inc.“ teks sumokėti 15 tūkst. eurų baudą  ir 500 tūkst. eurų kompensaciją ieškovams.

Prancūzų kartografijos kompanija, kuri tas pačias paslaugas teikė už mokestį, teisme tvirtino, jog „Google“ strategiškai siekė atsikratyti konkurentų ir ketino kurį laiką neimti jokio mokesčio už darbus, kol bus visiškai užvaldyta rinka.

„Pagaliau baigėsi dvejus metus trukęs  mūšis, priimtas precedento neturintis sprendimas“, -sakė „Bottin Cartographes“ advokatas Jean-Davidas Scemmama (Žanas-Davidas Skemama).

Tuo tarpu kompanijos „Google France“ atstovas pareiškė, kad kompanija ketina susipažinti su teismo nuosprendžiu ir išnagrinėti savo veiksmų galimybes.

„Nekeičiame įsitikinimo, kad nemokami aukštos kokybės žemėlapiai yra naudingi ir interneto vartotojams, ir svetainėms. Šiuoje srityje mes dar turime konkurentų ne tik Prancūzijoje, bet ir tarptautiniu mastu“, - kalbėjo atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių