„Google“ nuo liepos uždaro populiarią naujienų skaityklę

Populiarios interneto naujienų skaityklės „Reader“ vartotojus pasitinka išblukintas fonas ir šykštus pranešimas apie tarnybos uždarymą šių metų liepos mėnesį.

„Google Reader“ yra populiariausia naujienų prenumeratos tarnyba, leidžianti „apsukti naujienų srautą“ – užuot ieškojus po įvairiausias svetaines, tiesiog užsiprenumeruoti jų RSS ir skaityti vienoje vietoje.

Nepaisant itin didelio populiarumo, „Reader“ buvo nuspręsta paaukoti mainais į „Google“ socialinio tinklo „Plus“ plėtrą. „TechCrunch“ svetainė rašo, kad programuotojai, kūrę ir tobulinę „Reader“, buvo perkelti į „Plus“ grupę. Nuo tos dienos skaityklė buvo pasmerkta, sako jos kūrėjas Chrisas Wetherellas.

„Reader“ nėra pirma sėkminga interneto tarnyba, kuria „Google“ nutarė atsikratyti. Bendrovė siekia koncentruoti pastangas tobulindama produktus, kurie neša didžiausią pelną („Reader“ vartotojams yra nemokama) arba leidžia surinkti daugiausiai jų asmeninių duomenų. Socialinis tinklas „Google Plus“, turėjęs tapti pagrindiniu „Facebook“ konkurentu, pagal vartotojų skaičių ir informacijos srauto dydį juo netapo. Tačiau „Google“ teigia, kad „Plus“ auga, todėl jam skiria pirmenybę prieš kitus bendrovės produktus.

„Reader“ uždarymą pasitiko nedidelė interneto vartotojų audra. Kol vieni rašo peticijas, pranešama svetainėje „The Verge“, kiti skuba perkelti savo naujienų prenumeratas į kitas tarnybas. Kai kurios (pavyzdžiui, „Feedly“) neatlaikė naujų vartotojų antplūdžio ir šiandien ryte kurį laiką buvo nepasiekiamios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių