„Foxconn“ samdo naujus darbuotojus: pradedama naujo „iPhone“ gamyba

Taivanio bendrovė „Foxconn“, valdanti kelias milžiniškas gamyklas Kinijoje bei kitose valstybėse įtraukta į didžiausių darbdavių pasaulyje sąrašus, vėl stiprina darbo pajėgas prie elektroninės įrangos surinkimo konvejerių centrinėje Kinijoje – taip ruošiamasi naujo „iPhone“ modelio gamybai, antradienį paskelbė bendrovės atstovai.

„Foxconn“ samdo darbuotojus savo Zhengzhou miesto gamyklai ir numato tą daryti dar kurį laiką, kad „atitiktų veiklos paklausą“, - sakė bendrovės atstovas spaudai Simonas Hsingas. Pirmadienį buvo paskelbta, kad Zhengzhou gamykloje, kur daugiausiai užsiimama „iPhone“ gamyba, per savaitę nuo kovo pabaigos pasamdyta 10 000 naujų darbuotojų, rašo physorg.com.

Bendrovės atstovas, komentuodamas naujų darbuotojų samdymą, nesileido į detales ir nepasakojo kokio produkto paklausą jie ketina patenkinti – jis tik pasakė, kad ir ateityje bus samdomi nauji žmonės gamyklai, kurioje jau dabar dirba apie 300 000 žmonių „sezoninei paklausai užtikrinti“.

„Wall Street Journal“ skelbia, jog sprendimas samdyti darbuotojus būtent Zhengzhou gamykloje yra ženklas, kad „Apple“ ruošiasi naujo įrenginio gamybai. Šis leidinys citavo kelis neįvardintus „Foxconn“ vadovus, teigusius, kad įmonė darbuotojų skaičių didina siekiant tinkamai pasiruošti naujo „iPhone“ išleidimui į rinką.

„Foxconn“ (oficialus įmonės pavadinimas - „Hon Hai Precision Industry Co“) yra didžiausi pasaulyje elektronikos įrenginių gamintojai pagal užsakymą. Milžiniškose gamyklose, kurių didelė dalis yra Kinijoje, bendrovė surenka ne tik „Apple“, bet ir „Sony“, „Nokia“, „Microsoft“ bei daugelio kitų bendrovių produktus


Šiame straipsnyje: FoxconniphoneZhengzhou

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių