Filmas „Balkonas" aplankys didžiuosius miestus

Ketvirtadienį 19 valandą kino centre „Forum Cinemas Vingis" Vilniuje įvyks naujausio režisierės Giedrės Beinoriūtės filmo „Balkonas" premjera.

Tai - jau septintasis G.Beinoriūtės filmas, kurį pati režisierė su kūrybine grupe ketina pristatyti ne tik sostinės, bet ir kitų miestų žiūrovams. Nuo spalio 17 dienos filmas bus rodomas dar šešių Lietuvos miestų - Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus ir Marijampolės - kino teatruose.

„Balkono" kūrybinė grupė penktadienį su žiūrovais 20.30 val. susitiks Kauno kino centre „Forum Cinemas". Su Panevėžio lietuviško kino mėgėjais susitikimas įvyks šį šeštadienį 12.40 val. kino centre „Forum Cinemas Babilonas". Tą pačią dieną 17.30 val. „Balkono" kūrybinė grupė filmą pristatys šiauliečiams kino teatre „Atlantis Cinemas". Alytuje filmas bus rodomas kino teatre „Dainava", Marijampolėje - „Spindulio" kino salėje.

Filmas, žiūrovus nukelsiantis į 9-ojo dešimtmečio Lietuvos provincijos miestelį, pasakoja apie dviejų greta gyvenančių vaikų - Emilijos ir Rolano - santykius ir besimezgantį jų tarpusavio ryšį. Iš drovumo ar baimės atsiverti jie bendrauja tik per sieną, sėdėdami kiekvienas savo balkone.

„Pagrindinė filmo tema - draugystė, artumas ir tuo pačiu baimė priartėti ir susidraugauti. Vaikų istorija pasakojama vieno iš pagrindinių herojų irstančios šeimos kontekste. Taip pat filme svarbus ir laikas, kuriame vyksta veiksmas. Laikas, kai nebuvo išpopuliarėjusios informacinės technologijos ir bendravimas vyko kitokiais būdais, nei jis vyksta dabar", - sako filmo režisierė.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko vienuolikamečiai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis. Filmavimo aikštelėje jie susitiko su žinomais, ne vieną apdovanojimą pelniusiais Lietuvos aktoriais  - Viktorija Kuodyte, Rolandu Kazlu, Irmantu Bačeliu.


Šiame straipsnyje: filmasbalkonasbeinoriūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių