Festivalis baigsis vestuvėmis

Keturias dienas senasis Klaipėdos miestas bus užlietas tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis" dainomis, skirtingų kraštų virtuvių kvapais ir spalvingais tautiniais kostiumais.

Dainuos penkiais balsais

Nuo šiandien iki sekmadienio klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai turėtų neaplenkti senamiesčio. Čia žadama daugybė pramogų.

Septintą kartą uostamiestyje rengiamame folkloro festivalyje „Parbėg laivelis" suomių meno kolektyvai parodys senas tradicijas turintį šokį „Purpuri", italai demonstruos XVI amžiaus vėliavnešių ceremonialus, belgai ir kroatai pristatys savo vestuvinius šokius, ukrainiečiai ne tik muzikuos, bet ir demonstruos savitą margučių marginimo meną.

Nuo jomarko pavargę ir pailsėti norintys bus kviečiami į kūrybines dirbtuves Etnokultūros centre. Čia bus galima susipažinti su šventės svečių tradiciniais drabužiais ir išgirsti, kaip skamba ukrainiečių daina, atliekama penkiais balsais. Kartu su svečiais iš užsienio tradicines lietuviškas aukštaitiškas sutartines trauks Kupiškio kolektyvas.

Šeštadienio vakaras dirbtuvėse bus skirtas muzikos instrumentų pristatymui. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas dūdmaišiams ir būgnams. Tikimasi, jog jungtinis dalyvių būgnų orkestras sudrebins visą senamiestį.

Siūlys barščių ir blynelių

Festivalyje be dainų ir šokių bus galima paragauti tradicinių viduramžiškų užsienio šalių patiekalų.

Ukrainiečiai kūrybinėse dirbtuvėse vaišins ukrainietiškais barščiais ir virtinukais su varške, flamandai - desertiniais blyneliais su likerio padažu, suomiai - tradicine žuviene su lašiša, o kroatai - specialiu mėsos troškiniu.

Dalyvaus 25 kolektyvai

Ketvirtadienį ir šeštadienį Meno ir Etnokultūros centro kiemeliuose vyksiantys naktišokiai tęsis iki „pirmųjų gaidžių". O penktadienį festivalio dalyviai ir miestelėnai pustys padus po „Arkos" skulptūra prie Biržos tilto.

„Folkšoko" metu kiekvienas kolektyvas parodys linksmą, improvizuotą savo šalies kūrinį.

Festivalį vainikuos baigiamasis svečių koncertas, kurio pagrindinė tema - vestuvės. Sekmadienį užsienio valstybių kultūros grupės demonstruos, kaip tradiciškai švenčiamos vestuvės jų šalyse.

Iš viso šventėje dalyvaus 20 Lietuvos folkloro kolektyvų bei 5 tradicinės kultūros grupės iš užsienio valstybių – Italijos, Belgijos, Suomijos, Kroatijos ir Ukrainos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių