„Facebook“ netrukus gali imti veikti lėčiau

Kaip žinia, „Facebook“ yra didžiausias pasaulyje socialinis tinklas, kuriuo kas mėnesį naudojasi apie milijardas internautų. Turint tiek vartotojų ir jų asmeninės informacijos, saugumas yra kritinis aspektas. Dėl to „Facebook“ netrukus visiškai pereis prie HTTPS protokolo.

Štai „Google“ su savo elektroninio pašto paslauga „Gmail“ perėjo prie saugaus HTTPS protokolo dar 2010 metų pradžioje, tačiau socialinis tinklas „Facebook“ negalėjo to padaryti. Kaip tuo laiku teigė „Facebook“ atstovai, tai ypač sulėtintų socialinio tinklo veikimą.

Nieko keisto, kad socialinis tinklas pasamdė daugybe darbuotojų, kurie dirbo prie HTTPS protokolo pritaikymo ir jo panaudojimo. Vartotojams, kaip atskirą funkciją, minėtą saugų protokolą „Facebook“ pristatė dar 2011 metais, tačiau visus perspėjo, kad tinklas tada ypač sulėtėja.

Dabar saugusis HTTPS protokolas Šiaurės Amerikos valstybių „Facebook“ naudotojams yra taikomas kaip „numatytasis“ ir tai tinklą, pasak socialinio tinklo atstovų, sulėtina žymiai mažiau, nei praėjusiais metais. Kito mėnesio pradžioje HTTPS protokolas bus taikomas ir kitų šalių vartotojams, o prie HTTPS protokolo pritaikymo bus dirbama ir toliau.

Visgi tiems, kuriems saugumas nėra pirmoje vietoje, o sulėtėjęs socialinis tinklas bus galvos skausmas, savo nustatymuose galės nurodyti, kad saugusis HTTPS protokolas nebūtų naudojamas. Šią funkciją oficialiai patvirtino „Facebook“ atstovai savo plėtojimo bloge.


Šiame straipsnyje: Facebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romainiai

Romainiai portretas
Leciau, tai leciau, svarbu veiktu :) Romainiu gyventojai kvieciami jungtis facebooke prie savo rajono gyventoju puslapiuko "Romainiai". "Palaikinkime" si puslapiuka ir kurkime ji drauge! :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių