F. Baumgartneris „mirties sūkuryje“ jautėsi kaip pragare (foto)

Kai sekmadienį milijonų žmonių visame pasaulyje akivaizdoje Felixas Baumgartneris iššoko iš kosmoso pakraščio, niekas negalėjo net įsivaizduoti, kokį siaubą ekstremalui teko išgyventi.

F. Baumgartnerio šuolio pradžia vyko pagal planą: „Krisdamas sukausi ore. Maniau, apsisuksiu keletą kartų ir tiek“, - dailymail.co.uk. pasakojo ekstremalas.

Tačiau staiga F. Baumgarteris ėmė suktis vis sparčiau ir skriedamas beveik 1342 greičiu, pateko į ypač pavojingą „mirties sūkurį“: „Jaučiausi tarsi pragare. Nežinojau, ar ištrūksiu gyvas. Kelis kartus galvojau, kad neišlaikysiu ir prarasiu sąmonę“, - tęsė F. Baumgartneris.

Laimei, F. Baumgartneris nusileido gyvas ir sveikas. Jam dabar priklauso net trys pasaulio rekordai.

F. Baumgartneris kartu su talkinusia profesionalų komanda istoriniam šuoliui ruošėsi 5 metus. Net menkiausias nesklandumas ekstremalui galėjo kainuoti gyvybę arba rimtus sveikatos sutrikimus.

„Kai stovi ant pasaulio krašto, jautiesi toks menkas ir nereikšmingas. Negalvojau apie rekordą ar naudą mokslui. Vienintelis dalykas, kurio tada troškau - išgyventi“.

F. Baumgartneris ekstremaliu sportui susižavėjo dar vaikystėje: "Norėjau visur įlipi. Oras yra mano elementas, todėl visada stengiausi būti kuo aukščiau.

Per daugybę metų trukusią karjerą, 43 m. F. Baumgartneris padarė bent 2600 šuolių, iš kurių keli buvo ypač pavojingi.

Vyras su dirbtiniais sparnais šoko iš lėktuvo, į giliausius pasaulio urvus, nuo Kristaus Atpirkėjo statulos Rio de Žaneire, 101 aukšto dangoraižio Taivane ir taip toliau.

F. Baumgartnerio mylimoji Katjuschka Altmann teigė, kad puikiai žinojo jo būdą ir pomėgius, tačiau kelias naktis prieš šuolį negalėjo užmigti: "Negalėjau sudėti gluosto iš jaudulio, bet niekada juo neabejojau.


Šiame straipsnyje: Felix BaumgartnerKosmosasNASA

NAUJAUSI KOMENTARAI

jurgajurgita

jurgajurgita portretas
Džiugu tokie pasiekimai, tarp mus supančiu realijų... rinkimų, šildymo sąskaitų, graudžiai juokingų atlyginimų. O mes tikrai tokie "žirniukai" prieš Motiną Žemę.

k

k portretas
galėtų politikai pabūti kosmose, gal suprastų savo klaidas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių