Etnokosmologijos muziejus keičia veidą

Lietuvos Etnokosmologijos muziejus, atversiantis duris po rekonstrukcijos jau šį rudenį, pasiūlys visiems lankytojams didesnes erdves. Vien tik lankytojams skirta erdvė užims daugiau kaip 700 kvadratinių metrų ir bus triskart didesnė nei iki rekonstrukcijos.

Lietuvos Etnokosmologijos muziejaus teritorijoje iškils ir naujas triaukštis pastatas, kurio pirmasis ir antrasis aukštai bus skirti parodoms. Muziejaus direktorius Gunaras Kakaras teigė tikįs, kad originaliose kosminių formų erdvėse daugelis menininkų norės eksponuoti savo darbus.

Molėtų rajone įsikūręs Lietuvos etnokosmologijos muziejus, kuris yra pirmas ir kol kas vienintelis tokio pobūdžio muziejus pasaulyje, planuoja rengti dar įspūdingesnes dienines ir naktines programas, kurių metu bus galima stebėti dangaus kūnus. Po rekonstrukcijos muziejuje pradės veikti už ES paramos lėšas pirktas naujas ir vienas didžiausių Europoje teleskopų.

Rekonstruotame muziejuje kitais metais bus atidaryta paroda „Visata ir žmogus", skirta Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių