Erdvėlaivis „Discovery“ „pasirengęs kilti“ paskutinei misijai

NASA antradienį pranešė, kad erdvėlaivis „Discovery“ pasirengęs kilti į paskutinę misiją į Tarptautinę kosminę stotį, o oras vasario 24 dienos startui yra 80 proc. palankus, praneša naujienų agentūra AFP.

„Per kelis pastaruosius mėnesius komanda labai dirbo remontuodama išorinį baką ir stiprindama jį“, – teigė NASA bandymų vadovas Steve`as Payne`as.

„Taip pat išsprendėme vandenilio ventiliacijos angos sistemos nuotėkio problemą ir dabar esame pasirengę vėl skristi“, – žurnalistams teigė jis.

Anot S. Payne`o, dar yra mažas vidinis nuotėkis reakcijos kontrolės sistemos reguliatoriuje, tačiau ši problema yra „maža“ ir NASA su ja jau buvo susidūrusi, taigi nemanoma, kad ji turės įtakos ketvirtadienį, 16.50 val. (23.50 val.) planuojamam erdvėlaivio startui.

 Erdvėlaivio paleidimo oro pareigūnė Kathy Winters sakė, kad ketvirtadienį laukiama saulėto ir vėjuoto oro, o tikimybė, kad sąlygos startui bus netinkamos, siekia 20 proc.

 „Apskritai, oro prognozės atrodo gerai“, – teigė ji.

 „Discovery“ paskutiniam skrydžiui turėjo kilti dar praėjusių metų lapkritį, tačiau pastebėjus įskilimus ant išorinio kuro bako, startą teko atidėti.

Pirmą kartą 1984 metais pakilęs „Discovery“ po šios misijos bus išleistas į pensiją. Dar du daugkartiniai erdvėlaiviai – „Atlantis“ ir „Endeavour“ – savo paskutinius skrydžius atliks vėliau šiais metais.


Šiame straipsnyje: discovery

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių