Elektroninėje erdvėje daugėja pažeidimų

Lietuvos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT gauna vis daugiau pranešimų apie pažeidimus elektroninėje erdvėje.

Liepos-rugsėjo mėnesiais buvo ištirti 105 pranešimai apie incidentus, kurie buvo gauti iš Lietuvos elektroninių ryšių paslaugų teikėjų, užsienio CERT tarnybų ir šalies interneto naudotojų. Palyginti su tuo pačiu 2007 metų laikotarpiu, incidentų skaičius išaugo 40 proc.

Daugiausiai pranešimų (53) užregistruota apie nepageidaujamus elektroninius laiškus. Palyginti su antruoju metų ketvirčiu, per pastaruosius tris mėnesius tokių  pranešimų skaičius padidėjo 27 proc. Tarnyba perdavė nepageidaujamus el. pašto laiškus atsakingoms institucijoms tolesniam tyrimui.  

Nuo rugsėjo 30 dienos pradėjo veikti nauja interneto svetainė, kurioje interneto vartotojai gali rasti patarimų, kaip elgtis įvykus incidentui, aktualią su tinklų ir informacijos saugumu susijusią informaciją, teisės aktus, incidentų statistiką. Svetainėje užpildę specialią formą arba elektroniniu paštu vartotojai gali pranešti apie incidentą.


Šiame straipsnyje: internetascert

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių