Egipte narai mėgino nukirpti povandeninį interneto kabelį

Egipto jūrų pajėgos trečiadienį sučiupo tris akvalangininkus, kurie mėgino nukirpti vieną svarbų interneto ryšio kabelį Viduržemio jūroje, pranešė vienas kariškių atstovas.

Tuo tarpu telekomunikacijos tarnybų vadovai nurodė, kad jau savaitę šalyje juntamo interneto sulėtėjimo priežastis tikriausiai yra kito povandeninio kabelio pažeidimas, padarytas vieno laivo.

Pulkininko Ahmedo Mohammedo Ali (Ahmedo Mohamedo Alio) pranešime, paskelbtame jo oficialioje svetainėje socialiniame tinkle „Facebook“, sakoma, kad narai buvo suimti, kai mėgino „perkirpti jūros dugnu nutiestą kabelį“, priklausantį pagrindinei šalies ryšių bendrovei „Telecom Egypt“. Pranešime nurodoma, kad įtariamieji buvo sučiupti, kai mėgino sprukti žvejų valtimi netoli Aleksandrijos uostamiesčio.

Prie pranešimo buvo pridėta nuotrauka, kurioje matomi trys jaunuoliai, veikiausiai egiptiečiai, sėdintys guminėje valtyje. Kariškis nepateikė daugiau detalių apie šių asmenų tapatybė arba kodėl jie norėjo perkirpti tą kabelį.

Egipte interneto ryšys stringa nuo kovo 22-osios. „Telecom Egypt“ generalinis direktorius Mohammedas el Nawawi (Mohamedas Navavis) sakė privačiai televizijai CBC, kad priežastis yra laivo padarytas kabelio pažeidimas ir kad ketvirtadienį tikimasi pašalinti visus gedimus.

Kaip rodo preliminarūs pranešimai, interneto sulėtėjimas taip pat buvo jaučiamas Pakistane ir Indijoje, sakė Naujojo Hampšyro mieste Mančesteryje įsikūrusios interneto saugumo bendrovės „Renesys“ technologijų direktorius ir vienas iš jos įkūrėjų Jimas Cowie (Džimas Kovis).

Nutrūkus kabeliui, duomenų magistralių pralaidumas gali tapti nepakankamas, o signalai gali būti nukreipiami daug ilgesniu keliu, aiškino ekspertas.

Artimuosiuose Rytuose pastaraisiais metais įvyko ne vienas incidentas, kai būdavo pažeidžiamos svarbios telekomunikacijų jungtys, o dažna tokių avarijų priežastis - kabelių pažaidos, padarytos laivų inkarų. Povandeninių kabelių gedimai buvo dukart smarkiai sutrikdę interneto ryšį tame regione 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių