Druskininkų teatro festivalyje šoks „Aura"

Šiuo metu vykstančiame 4-ajame Druskininkų teatro festivalyje savo kūrybinius darbus pristatys ir Kauno šokio teatras „Aura" - seniausias ir bene didžiausią patirtį turintis šiuolaikinio šokio kolektyvas Lietuvoje.

„Auros" pasirodymas vyks šį šeštadienį „Eglės" sanatorijoje. Festivalio publikai bus parodyti du užsienio choreografų sukurti šiuolaikinio šokio spektakliai - „Gentis" ir „Šventasis pavasaris".

Igorio Stravinskio „Šventasis pavasaris" yra žinomas kaip vienas garsiausių ir įspūdingiausių XX a. baleto spektaklių. Druskininkų festivalio žiūrovai turės galimybę pamatyti žymaus britų choreografo Roystono Maldomo sukurtą „Šventojo pavasario" versiją, kuri buvo pastatyta 1991 m. Duisburge (Vokietija) vykusiame Europos jaunimo šokių festivalyje. Bendrame šokio projekte tuomet dalyvavo visi festivalio šokėjai, tarp jų - ir „Auros" trupė.

Spektaklio „Gentis" choreografė - Izraelio modernaus šokio jaunosios kartos lyderė Renana Raz, kurios darbai jau pelnė ir tarptautinį pripažinimą.

Penkių šokėjų atliekamoje kompozicijoje, derinant tradicinio šokio, folklorinės muzikos, senųjų apeigų elementus su laisva šiuolaikinio judesio ir muzikos improvizacija, pasakojama permaininga individo ir bendruomenės istorija, kurioje telpa viskas, ką geba įžvelgti ir pajusti tikrųjų vertybių išsiilgęs žmogus.

Šiais metais spektaklis „Gentis" buvo įvertintas „Fortūnos" statulėle, kuri teikiama Kauno teatralams už geriausius metų darbus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių