Draudimas bučiuotis sukėlė audrą

Vienos Austrijos mokyklos direktoriaus sprendimą uždrausti bučiuotis jo vadovaujamoje švietimo įstaigoje pasmerkė ne tik mokiniai, bet ir politikai, tvirtinantys, kad toks draudimas tiko tik Viduramžiais.  

Gunskircheno miesto mokyklos vadovas Siegfriedas Biermairas šią savaitę paskelbė, kad mokykloje uždrausta bučiuotis, kai mokytojai pasiskundė, jog kai kurių mergaičių elegesys peržengė visas ribas.

Pasak direktoriaus, užuot pakštelėjusios viena kitai į skruostą, kai kurios keturiolikmetės per pertraukas puldavo viena kitai į glėbį ir bučiuodavosi į lūpas. Kai kada bučiniai trukdavo net kelias minutes.

„Toks elgesys galėjo sukelti nepageidaujamų pasekmių, bučinių būtų pradėję reikalauti ir berniukai", - sprendimą uždrausti pernelyg šiltų santykių demonstravimą gynė mokyklos vadovas.

Per susirinkimą mokytojai ir tėvai vienbalsiai palaikė draudimą bučiuotis, tačiau mokiniai ir politikai šiuo sprendimu pasipiktino.

„Šis draudimas yra visiškai neveiksmingas. Mūsų mokyklose yra daug svarbesnių problemų, kurias reikia spręsti", - pareiškė Austrijos mokinių sąjungos lyderis Matthiasas Hansy.

Kita mokinių organizacija - „Aktion Kritischer Schueler" - paskelbė, kad draudimas atspindi „pasenusį Viduramžių požiūrį" ir pareikalavo jį atšaukti.

„Mokyklų direktoriai nėra monarchai, galintys mokiniams primesti savo kvailas vertybes", - tvirtino organizacijos vadovė Vanessa Gaigg.

Kai kurie politikai tvirtina, kad draudimas bučiuotis pažeidžia mokinių privatumą. Su šia nuomone sutinka Žaliųjų partijos švietimo ekspertas Gottfriedas Hirzas.

„Reikia džiaugtis, kad šiais laikais, kai mokyklose vis labiau įsiviešpatauja smurtas, mokiniai vėl vieni kitiems rodo švelnius jausmus", - sakė politikas.


Šiame straipsnyje: bučinysbučiuotis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių