Dėl paauglių nėštumo kaltas „Seksas ir miestas"

Tokie populiarūs televizijos serialai kaip „Seksas ir miestas" bei „Draugai" yra kalti dėl to, kad vis daugiau pilnametystės nesulaukusių mergaičių visame pasaulyje turi bėdų dėl neplanuoto nėštumo, rodo tyrimas.

JAV mokslininkai nustatė, kad tos paauglės, kurios per televiziją žiūri erotinio pobūdžio laidas ar filmus, du kartus dažniau neplanuotai pastoja negu mergaitės, kurios tokių programų nežiūri.

Ankstyvas seksas ir eksperimentai su keliais partneriais - taip pat televizijos kaltė. Paaugliai dar nesugeba atskirti, jog TV ekrane rodomas gyvenimas yra netikras. Jie, net patys to nesuprasdami, nesąmoningai kopijuoja seriale matytus personažus.

Mokslininkai ketverius metus tyrė 12 - 17 metų paauglius ir išsiaiškino, jog nepilnamečių elgesys, seksualinis išprusimas ir nėštumas buvo sąlygojami to, ką jie matė seriale.

Anot tyrėjų, blogybė yra ne pats serialo siužetas ar personažai. Baisiausia tai, jog paauglių mėgstamuose serialuose nėra jokios informacijos apie apsisaugojimą nuo nėštumo. Herojai, kaip jiems ir pridera, yra „kieti" vaikinai ir merginos, kurie gyvena palaidą ir smagų seksualinį gyvenimą, o žinia apie teigiamą nėštumo testą sukelia tik smagius pasikrykštavimus ir garantuoja serialo tęsinį.

Deja, realiame gyvenime viskas yra gerokai kitaip.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių