Dėl „Lietuvos šokių dešimtuko" užvirė aistros

Daugkartinis Lietuvos ir pasaulio šokių čempionatų nugalėtojas Andrius Kandelis pasipiktinęs laišku kreipėsi į LRT tarybos narius dėl jų sprendimo rudenį nacionalinės televizijos eteryje neberodyti trečiojo „Lietuvos šokių dešimtuko" sezono.

„Esu visiškai pasipiktinęs ne tik Jūsų sprendimu uždrausti rodyti ,,Lietuvos šokių dešimtuką, bet ir Jūsų požiūriu į sportinius šokius. Norėčiau paklausti, nuo kada klasikiniai bei lotynų Amerikos šokiai pradėti traktuoti kaip pigus ir kenksmingas Lietuvos žiūrovams šou", - stebėjosi pasaulio šokių čempionato nugalėtojas.

„Esu išvažinėjęs visą pasaulį, dalyvavęs daugelyje konkursų, atstovavęs Lietuvai įvairiuose pasaulio bei Europos čempionatuose, tačiau su tokiu požiūriu į šokius susidūriau pirmą kartą. Pasirodo, esu ne Lietuvos kultūros dalis, o tik pigaus šou atstovas", - sako profesionalus šokėjas.

A.Kandelis pareiškė norą, jog LRT taryba atsakytų į jo laišką.

Didelio populiarumo sulaukusio „Lietuvos šokių dešimtuko" nuspręsta nerodyti liepos 8 dieną vykusiame LRT tarybos posėdyje, tačiau tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas šio projekto nutraukimo priežasties neįvardijo: „Negaliu nieko komentuoti, nes klausimas buvo svarstomas uždarame posėdyje".

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių