Dar viena sąmokslo teorija: JAV planavo susprogdinti Mėnulį?

Jungtinės Valstijos Šaltojo karo metais planavo atomine bomba susprogdinti mėnulį ir taip pademonstruoti savo galybę, informuoja britų „The Telegraph“.

Teigiama, kad Amerikos kariuomenės vadai buvo sumanę slaptą projektą, pavadintą „Mėnulio tyrimo skrydžių studija“ arba „Projektas A 119“, tikėdamiesi, kad sovietai išsigąs, pamatę branduolinį sprogimą iš Žemės.

Tai turėjo suteikti JAV labai reikiamą moralinį paskatinimą po to, kai rusai sėkmingai 1957 metais paleido palydovą „Sputnik“, teigė projekte dalyvavęs fizikas Leonardas Reiffelis. Pranešama, kad planuojant misiją skaičiavimus atliko astronomas Carlas Saganas, kuris tuomet buvo ką tik baigęs universitetą.

Tačiau tvirtinama, kad karininkai šio sumanymo, kurį planuota įgyvendinti 1959 metais, galiausiai atsisakė, nes baiminosi, kad sprogimui nepavykus, tai gali turėti pasekmių Žemei.

Projekto dokumentai buvo įslaptinti beveik 45 metus, o JAV vyriausybė formaliai niekada nepripažino tyrime dalyvavusi.

Vietoj Mėnulio sprogdinimo, JAV suaktyvino ir galiausiai laimėjo kosmoso lenktynes prieš Sovietų Sąjungą, o 1969 metais Neilas Armstrongas tapo pirmuoju žmogumi, išsilaipinusiu Mėnulyje.


Šiame straipsnyje: mėnulisJAVSąmokslo teorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Nu tai branduolinis sprogimas menulyje visai nereiskia kad suprogdinti pati menuli. Zemeje gyvybe negali egzistuoti be menulio, koks kvailys ji naikins.

Nea

Nea portretas
Kada musu zurnalistai nustos rasyt nesamones..? :)))

Nu

Nu portretas
You just went fool retard never go fool retard. Galjie norejo atomine ant menulio susprogdint nes nelogiskas isvis straipsnis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių