Būsimiems elektros inžinerijos specialistams – verslo investicijos

Kauno technologijos universitetui „Schneider Electric Lietuva“ padovanojo pažangios techninės ir programinės įrangos. Jau dešimtus metus tarptautinės energijos valdymo sprendimų ir elektros įrangos bei automatikos įrenginių gamintojos parama reikšmingai prisideda ruošiant studentus paklausiausiose elektros inžinerijos specialybėse, tokiose kaip valdymo sistemos, robotika, elektros energetika, atsinaujinantieji šaltiniai.

„Laboratorijų įranga – studentus greitai kintančiam inžinerijos ir technologijų sektoriui ruošiančio KTU prioritetas. Todėl ji nuolatos atnaujinama savomis lėšomis ir su rėmėjų pagalba“, – teigia KTU Valdymo technologijų katedros vedėjas doc. Dr. Gintaras Dervinis.

„Schneider Electric“ universitetui padovanojo studentų laboratoriniams darbams bei tyrimams skirtos įrangos: saugos valdiklį, intelektualų komunikacinį M340 serijos valdiklio modulį bei naujos kartos automatizavimo projektų kūrimo programinį įrankį UAG. Nauja įranga studentams leis programuoti saugos procesus automatikos sistemose, konfigūruoti ir tyrinėti pramoninių įrenginių tarpusavio komunikacijos schemas, susipažinti ir išmokti naujų valdymo sistemų projektavimo bei programavimo principų.

„Tokie valdikliai gamybos procesuose geriau apsaugo dirbančius žmones – kilus pavojui darbuotojams, valdiklių pagalba galima greitai išjungti įrenginius. Šiuolaikinėje gamyboje nemažiau svarbios ir įrenginių tarpusavio komunikacijos technologijos, kurias naudojant informacija iš intelektualios įrangos gaunama saugiai bei patikimai perduodama į duomenų apdorojimo stotis ar kitus valdymo sistemos įrenginius“, – apie naująją įrangą pasakojo G.Dervinis.

KTU bakalaurą studijuojantis Kęstutis Vaznelis džiaugėsi galimybe dirbti su itin solidžia įranga: „Dirbau su „Schneider Electric“ kompanijos gaminamais „Premium“ ir labai galingais „Quantum“ programuojamais loginiais valdikliais, kurie yra naudojami įvairiems sudėtingiems procesams pramonėje valdyti“.

Privataus verslo investicijos studentams leidžia ne tik susipažinti su moderniausia įranga, bet ir pajausti naujausių gamybinių technologijų kryptį, pritaikyti šias žinias praktikoje. „Verslo parama mokslui – ilgainiui labai atsiperkanti investicija, todėl džiugu, kad verslo atstovai remia mus, būsimus savo kolegas bei klientus, – kalbėjo K. Vaznelis. – Ši įranga leis prisiliesti prie naujausių technologijų ir būti konkurencingiems tarptautiniu mastu.“

„Aukštojo mokslo ir verslo bendradarbiavimas naudingas ir remiančioms kompanijoms: būsimi specialistai geriau paruošiami, juk būtent jie ateityje dirbs su kompanijų gaminama įranga. Laboratorijose pramonės kompanijos gali steigti sertifikuotus mokymo centrus, kuriuose kvalifikaciją kels ar keis jų specialistai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei kitų artimiausių kaimyninių šalių. Taip pat atliekami užsakomieji tyrimai verslui“, – teigė G. Dervinis.

Pasak „Schneider Electric Lietuva“ generalinio direktoriaus Paulius Arštikio, kasmet dalis įmonės biudžeto skiriama elektros ir valdymo inžinerijos specialistų ruošimui.

„Elektros sektoriuje technologijos vystosi labai sparčiai, todėl siekiame pritraukti pas save dirbti gabiausius studentus. Kasmet rengiame seminarus universiteto bendruomenei ir pramonės bei verslo atstovams, kurių metu pristatome naujoves, universiteto laboratorijas-mokymo centrus, kvalifikacijos kėlimo kursus. Universiteto atstovus kviečiame į kasmetinius mūsų tarptautinius renginius, simpoziumus“, – apie abipusį bendradarbiavimą pasakojo P. Arštikys.


Šiame straipsnyje: mokslasstudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių