Bus kuriamas kino filmas apie Tadą Blindą

Girių sūnus, svieto lygintojas, legendinis herojus Tadas Blinda po daugiau nei trijų dešimtmečių pertraukos - vėl kino kūrėjų dėmesio centre. Planuojama kurti nuotykinį lietuvišką kino filmą pagal originalų rašytojo Rimanto Šavelio romaną.

Idėja filmui apie Tadą Blindą gimė iš noro sukurti filmą, kuriuo patys lietuviai didžiuotųsi. Filmą ruošiasi statyti prodiuserinė kompanija  „Tauras Kino Namai", bendradarbiaudama su kino platinimo kompanija „Acmefilm".

„Prieštaringai vertinamas Tado Blindos gyvenimas, jo nuotykiai, kova dėl lygybės ir teisybės, meilės dramos ir savitas humoro jausmas padėjo šiam herojui tapti tikra legenda, puikiai žinoma ir jaunam, ir senam. Norime prikelti šią lietuvišką legendą naujam gyvenimui, priminti šio herojaus istoriją ir vyresniam, ir mažiau su ja susipažinusiam jaunam žiūrovui", - teigia filmo kūrėjai.

„Tadas Blinda: pradžia" - ne 1972 metais sukurto populiaraus TV serialo, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Vytautas Tomkus, perdirbinys. Kino filmas vaizduos unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio, vienų nusikaltėliu, kitų herojumi vadinamo veikėjo jaunystę.

Scenarijų rašo poetas, eseistas ir dramaturgas Sigitas Parulskis. Filme vaidinti jau sutiko keletas puikiai lietuviams žinomų teatro ir kino žvaigždžių, tačiau jų pavardes kūrėjai kol kas laiko paslaptyje.

Miškuose už Vilniaus, auštant bei Lietuvos kino studijoje jau nufilmuotas ir filmo „Tadas Blinda: pradžia" anonsas. Kino teatrus jis pasieks lapkričio pradžioje.  


Šiame straipsnyje: tadasblindafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių