Britanijoje bus ruošiama daugiau kinų kalbos mokytojų

Jungtinės Karalystės vyriausybė trečiadienį pranešė apie planus per ateinančius penkerius metus papildomai parengti 1 tūkst. kinų kalbos mokytojų, siekiant užmegzti artimesnius ryšius su Kinija, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Šiuo metu Anglijoje dirba maždaug 100 kinų kalbos mokytojų. Naująja programa bus siekiama užtikrinti, kad kiekvienas vienuolikmetis ir vyresnis mokinys turėtų galimybę, esant norui, mokytis kinų kalbos.

Kinijos plėtra ir antros pagal dydį pasaulio ekonominės jėgos statusas skatina tėvus ir mokinius mokytis kinų kalbos, kuri laikoma viena iš naudingiausių, o ne rinktis tradicines vokiečių ir prancūzų kalbų pamokas. Tačiau mažas kvalifikuotų kinų kalbos mokytojų skaičius neleidžia patenkinti augančios paklausos.

Nauji kinų kalbos mokytojai bus rengiami keliuose Britanijos universitetuose. Be to, ketinama organizuoti vasaros kursus Pekino universitete.

Pareiškimas dėl kinų kalbos mokytojų rengimo sutapo su Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Deivido Kamerono (David Cameron) ir didelės verslininkų delegacijos vizitu Kinijoje.


Šiame straipsnyje: mokslasDidžioji Britanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių