Britai kuria ateities kalėjimus

Britų architekto Willo Alsopo projektai bus taikomi britų ateities „mega-kalėjimų" statyboms. Naujojoje Didžiosios Britanijos vyriausybės programoje numatomos trijų „Titan" tipo kalėjimų statybos. Siekiant sutalpinti vis augančią angliškų kalėjimų „populiaciją" kiekvienoje bus sukurta 2 500 vietų kaliniams.

W. Alsopas susidomėjo „kūrybišku" kalėjimų projektavimu dar 2006 m., po susitikimo su Leicestershire esančio kalėjimo kaliniais. Tuomet jis sukūrė eilę bokšto pavidalo kalėjimų projektų, kur C kategorijos (mažiausiai pavojingi arba užsitarnavę pasitikėjimą geru elgesiu) kaliniai bus kalinami ne tokiomis griežtomis sąlygomis kaip likusieji.

Jie galės vaikščioti pastate, užsirakinti savo kambariuose bei naudotis tokiomis infrastruktūros įstaigomis kaip baseinai.

W. Alsopas tada pareiškė, kad jo projektas sulaukė teigiamų atsiliepimų ne tik iš kalinių, bet ir iš kalėjimų sargybinių. Vieninteliai kas liko nepatenkinti - jo kolegos architektai, kurie pasmerkė W. Alsopą už „žmogaus teises pažeidžiančių įstaigų projektavimą". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių