„Bliuzo naktys 2008" sieks rekordo

„Nepamiršk ne tik palapinės bei piniginės, bet ir... gitaros!" - tokiu šūkiu lankytojus pasitiks liepos 4-5 d. prie Lūksto ežero Varniuose, Telšių rajone, vyksiantis tradicinis 16-asis tarptautinis bliuzo festivalis „Bliuzo naktys 2008".

Festivalio organizatoriai kviečia visus „Bliuzo naktų" žiūrovus, mokančius skambinti gitara, atvykti su instrumentais ir tapti visaverčiais šventės dalyviais. Taip tikimasi suburti rekordinį Baltijos šalyse, o gal ir visoje Europoje gitaristų kolektyvą.

„Tikimės patekti į rekordų knygas kaip festivalis, kuriame daugiausiai žmonių grojo gitaromis, - idėją pristatė festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka. - Šeštadienį, antrąją festivalio dieną, visus atvykusius su gitaromis pakviesime masiškai sugroti kultiniu tapusį „Bliuzo naktų" himną, kurio akordų pamokys nuolatinis festivalio dalyvis Aleksandr Belkin. Tikimės, kad šiuo masiniu gitaristų kolektyvu pavyks pasiekti Europos ar bent jau Baltijos šalių rekordą".

Pasaulinis didžiausio gyvai grojančio gitaristų kolektyvo vardas priklauso Indijos miestui Šilongui, kuriame 2007 m. spalį 1730 gitaristų kartu atliko Bobo Dylano kūrinį

„Knocking on Heaven‘s Door". Tuomet buvo pagerintas tais pačiais metais Kanzaso mieste (JAV) pasiektas pasaulio rekordas, kai 1721 gitaristas atliko „Deep Purple" hitą „Smoke on the Water".

„Pagerinti pasaulio rekordą kažin ar pavyks, tačiau tikimės, kad į „Bliuzo naktų" gitaristų klubą pavyks suburti bent kelis šimtus aktyvių festivalio lankytojų. Svarbu ir tai, kad atvykusieji į šventę su gitaromis galės pasijusti ne tik žiūrovais, bet ir visaverčiais festivalio dalyviais. Tad galime teigti, kad šiemet „Bliuzo naktyse" koncertuos rekordinis dalyvių skaičius per 16 festivalio gyvavimo metų", - sako festivalio organizatoriai.

Įeinant į festivalio teritoriją, kiekvienas gitara nešinas žiūrovas gaus ne tik bilietą-apyrankę, bet ir specialų lipduką „Bliuzo naktų dalyvis". Visiems dalyviams bus išdalyti dainos akordai ir žodžiai, o neturintiejis gitarų kviečiami atlikti vokalinę partiją.
„Be to, nors „Bliuzo naktys" visuomet garsėjo demokratiška dvasia ir draugiškumo kupina atmosfera. Masiniame koncerte turėtų užsimegzti dar daugiau naujų pažinčių", - įsitikinęs festivalio prodiuseris A. Barniškis-Blėka.

Festivalio rengėjai bliuzo gerbėjus iš Lietuvos ir kaimyninių šalių vilios dviem išskirtiniais žvaigždžių pasirodymais. Scenoje koncertuos dviem prestižiniams „Blues Music Awards 2008" nominuotas amerikietis Tad Robinson.

Plojimų turėtų sulaukti ir fenomenalusis lūpinės armonikėlės virtuozas, geriausiu Jungtinės Karalystės bliuzo atlikėju pripažintas Paul Lamb su grupe „The King Snakes". Be jų, festivalio žiūrovų ir dalyvių lauks žymūs bliuzo scenos veteranai bei naujokai iš Lietuvos ir užsienio, visuomet populiarūs „Jam session" koncertai, „Bliuzasriubės" žuvienė, kitos tradicinės bei naujos atrakcijos.

www.klubasramube.lt nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių