Birmingeme – beveik kaip Venecijoje

Jei norite į Angliją, bet ne į skubantį Londoną, rinkitės Birmingemą.

Tai yra antras pagal dydį Didžiosios Britanijos miestas, garsėjantis parduotuvėmis, dviem futbolo klubais - „Birmingham City" ir „Aston Villa", „Cadbury" šokolado fabriku ir vandens kanalų sistema. Šioje srityje Birmingemas nepraleidžia progos pasipuikuoti net prieš Veneciją: girdi, kanalų skaičiumi jis smarkiai lenkia Veneciją.

„Čia galima paplaukioti laiveliu ir jame pavakarieniauti ar papusryčiauti", - romantiškąją miesto pusę atskleidė Birmingeme jau antrus metus gyvenanti lietuvė Aušra Srebaliutė. 

Ji pastebėjo, kad turistai Birmingemą pamėgsta dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, tai - strategiškai patraukli vieta. Žinia, Birmingemas yra svarbus visos Didžiosios Britanijos transporto mazgas. Iš jo magistraliniai keliai veda į Mančesterį, Notingamą, Šefildą, Londoną, Bristolį. Be to, į daugelį didžiųjų miestų rieda traukiniai. Miestą aptarnauja Birmingemo tarptautinis oro uostas, kuris yra antras pagal užimtumą šalyje.

„Anglijos viduryje plytintis miestas turistams labai patogus. Netoli Birmingemo yra tokios užsieniečių pamėgtos vietos kaip Šekspyro gimtinė Stratfordas, prestižiškiausiais universitetais garsėjantis Oksfordas ar viduramžių Vorviko pilis, nuo kurios bokštų atsiveria pribloškiama panorama", - sakė A.Srebaliutė.

Birmingeme įsikūrę Nacionaliniai parodų rūmai į kasdien vykstančias parodas ir koncertus pritraukia tūkstančius lankytojų.

Moterys pameta galvas dėl žymiojo juvelyrų kvartalo, kuriame akys raibsta nuo juvelyrinių dirbinių gausos. Meno kūrinius iš brangiųjų metalų galima ne tik nusipirkti daugybėje parduotuvių, bet ir apžiūrėti kvartalo pašonėje įsikūrusiame Juvelyrikos muziejuje.

„Žinoma, Birmingemas turistų  dievinamas ir dėl gausybės įvairiausių firminių parduotuvių, kurios okupavusios visą miesto centrą. Savo draugams patariu atvykti savaitgaliui - tada užtenka laiko ir pramogoms, ir pasivaikščiojimams po prekybos centrus. Čia ypač gražu dabar. Per visą Birmingemo centrą nusidriekusi vokiško stiliaus Kalėdų mugė, čia galima pasisukti karuselėje, išgerti karšto vyno ir sušlamšti gardžią dešrą", - pasakojo A.Srebaliutė.

Originalių drabužių Birmingeme galima nusipirkti pigiau nei Lietuvoje. Kavinėse kainos irgi „nesikandžioja". Jaukiame restoranėlyje pietūs vienam žmogui kainuoja apie 10-15 svarų (40-60 Lt), o pavakarieniauti, išgeriant vyno galima už 15-20 svarų.


Šiame straipsnyje: Birmingemas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių