Berneen: Kaune labai šilti žmonės

Dainininkė Berneen, prieš kurį laiką dėl nemalonaus incidento Vilniuje pasitraukusi iš televizijos ekranų, neketina palikti Lietuvos. Ji Kaune tobulina lietuvių kalbą.

Jau kelias savaites atlikėja kalbų mokykloje „Gloria lingua" intensyviai mokosi lietuvių kalbos. Į kalbos kursus vaikštančią merginą greitai pastebėjo praeiviai. Kai kurie jaunuoliai specialiai laukia išeinančios atlikėjos, kad galėtų su ja nusifotografuoti. Tobulinti lietuvių kalbą jai padedanti mokytoja Marija teigė,  kad Berneen yra viena stropiausių studenčių.

Tuo tarpu  atlikėjos prodiuseris Saulius Bartkus kalbas apie tai, kad Berneen ketina vesti naują laidą, vadina gandais.

Kodėl nutarėte toliau mokytis lietuvių kalbos?

Aš kalbu lietuviškai, bet dar nelabai gerai. Planuoju Lietuvoje likti ilgiau nei keletą mėnesių, todėl suprantu, kad lietuvių kalba man reikalinga.

Dabar gyvenate Kaune?

Taip, gyvenu pas savo vyro tėvus. Jie visai nemoka angliškai, todėl turiu išmokti lietuvių kalbą, kad galėčiau su jais susikalbėti.

Ar jums patinka šiame mieste ?

Čia labai šilti žmonės, tokių kitur nebuvau sutikusi. Bet labai pasiilgstu Vilniaus, kuriame turiu daug draugų.  

Kas jums sunkiausia mokantis lietuvių kalbos?

Oi, čia lengva atsakyti. Sunkiausia yra jūsų žodžių galūnės, linksniuotės. Nesuprantu, kam reikia tiek daug linksnių (juokiasi). Man atrodo, kad jūsų žodžiai turi per daug skirtingų galūnių (juokiasi).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių