Atsisakė išduoti leidimą vykdyti „Google Maps Street View“ projektą

Gegužės 15 d. „Google“ išplatino pranešimą spaudai apie Lietuvoje pradedamą įgyvendinti „Google Maps Street View“ projektą.

„Google“ nurodė, kad artimiausiomis dienomis bus pradėtas vaizdų rinkimas – pradės važinėti „Google“ automobiliai ir fotografuoti vaizdus daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių.

„Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija mano, kad toks vaizdų tvarkymas kelia grėsmę žmogaus teisei į privataus gyvenimo neliečiamumą, kadangi renkant minėtus vaizdus bus tvarkomi ir asmens duomenys (pavyzdžiui, gatvėse esantys praeiviai, automobiliai ir pan.)“, – rašoma Inspekcijos pranešime spaudai.

Inspekcija atsisakė išduoti „Google“ leidimą vykdyti „Google Maps Street View“ projektą bei tvarkyti asmens duomenų, todėl asmens duomenų tvarkymas vykdant minėtą projektą Lietuvoje, laikytinas neteisėtu asmens duomenų tvarkymu.

Kaip rašoma pranešime, Inspekcija kreipsis į bendrovę „Google“ tiesiogiai, ragindama gerbti žmogaus teisę į privataus gyvenimo neliečiamumą ir laikytis Lietuvos Respublikos teisės aktuose įtvirtintų reikalavimų.


Šiame straipsnyje: Google Maps Street Viewgoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Afrika

Afrika portretas
mano miela Afrika(cia as apie Lietuvos valdininkijos poziuri i Lietuva)

nėra

nėra portretas
Atsilikėliai ten dirba jofana. Lietuvą suknistu užkampiu paverst nori

eustachijus

eustachijus portretas
draudzia ne ta ka reikia, ne ten kur reikia...
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių