A.Sakalauskas gyvenimo į sceną nesineša

Artėjant spektaklio „Mano žmonos vyras“ premjerai, aktorius Arūnas Sakalauskas įtemptai ruošiasi vėl įžiebti žmonių šypsenas. Teatro žvaigždė papasakojo apie užkulisiuose verdantį gyvenimą ir pakomentavo apie jį pasklidusius gandus.

Nebijo atrodyti juokingai

A.Sakalauskas yra aktorius, vien savo buvimu scenoje užpildantis visą teatro erdvę. Negalima nepastebėti aktoriaus talento prikaustyti žiūrovą, o stebint spektaklio „Mano žmonos vyras“ repeticiją juokas ima kas kartą, kai jis ištaria vieną ar kitą frazę.

A.Sakalauskas Lietuvos publikai žinomas dėl daugybės jo įkūnytų rimtų personažų, tačiau publiką jis sužavi unikaliu talentu prajuokinti ir improvizuoti. Paklaustas, kaip kuriami komedijos personažai, aktorius sako, kad svarbiausia yra atsipalaiduoti ir nebijoti atrodyti kvailai.

„Komedija yra labai sudėtingas žanras. Nelengva viso spektaklio metu vaidinti taip, kad žiūrovui būtų juokinga, svarbu nenukrypti ir netapti banaliam. Recepto, kaip sukurti gerą  komediją, deja, nėra“, - ką tik nulipęs nuo scenos pasakojo garsus aktorius.

Vaidinti sutiko iš karto

Spektaklyje „Mano žmonos vyras“ vaidinsiantis A.Sakalauskas pasakojo, kad gavęs „Domino“ teatro pasiūlymą vaidinti, jis iš karto paklausė, su kokia kūrybine grupe reikės dirbti.

„Žinoma, kai sužinojau, kad spektaklį režisuos Kostas Smoriginas, o jame vaidins Jolanta Dapkūnaitė, Vytautas Šapranauskas, o tą pačią rolę dalinsiuosi su Juozu Gaižausku, aš iš karto sutikau vaidinti“, -  sakė ne tik publikos, bet ir kritikų vertinamas aktorius.

Pasiteiravus, kokia jo nuomonė apie pačią pjesę, jis dėstė, kad tai yra pasakojimas apie nebejaunų žmonių santykius.

„Būdamas jau nepirmos jaunystės supranti, kad gyvenime nebeturi tiek daug pasirinkimų. Mano problema yra suvokti savo amžių ir vaidinti taip, kaip dera mano amžiaus aktoriui. Tai bus spektaklis apie meilę, ieškojimus, netgi vienatvę, tačiau vienareikšmiškai tai bus komedija“, -  pasakojo scenos meistras A.Sakalauskas.

Repeticijos vyksta ir namuose

Spektaklyje „Mano žmonos vyras“ vaidins žinoma aktorė J.Dapkūnaitė. Ne paslaptis, kad aktoriai A.Sakalauskas ir J.Dapkūnaitė yra pora ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Aktorius atvirai pasakojo, kad vaidinti kartu su Jolanta naujai kuriamame spektaklyje yra įdomi patirtis jiems abiems.

„Viena vertus yra daug privalumų, nes galime namuose kartotis tekstus. Būna, kad sėdime namuose ir kartu nusprendžiame pasikartoti vieną ar kitą sceną. Taip žymiai patogiau, nes nereikia niekur toli važiuoti. Kita vertus, artimą žmogų sunkiau yra kritikuoti. Manau, kad kritika yra jautriau priimama, todėl visada stengiuosi būti atsargus. Svarbiausia, kad gyvenimo neatsineštume į sceną“, - pasakojo Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas aktorius.

Vos pasirodžius naujienai, kad aktorius A.Sakalauskas vaidins spektaklyje „Mano žmonos vyras“, žmonės nedelsdami prisiminė aktoriaus buvusią žmoną garsią aktorę Ingeborgą Dapkūnaitę. Paprašytas pakomentuoti, kaip atsitiko, kad dabartinės gyvenimo draugės pavardė taip pat Dapkūnaitė, aktorius tik nusišypsojo. „Aš nekreipiu dėmesio į šį faktą. Tikrai nedariau to specialiai tik tam, kad nereikėtų keisti paso“, - juokavo aktorius.

Laisvalaikiu žiūri animaciją

Kalbėdamas apie geras komedijas aktorius pasakojo, kad jam gyvenime juokingiausia yra amerikietiškų patriotinių filmų pabaigos.

„Man visada būna labai juokinga, kad filmų pabaigoje didvyriai sako kalbas. Kai jau matau, kad filmas eina į pabaigą, geriau jau išeinu iš kino teatro, kad nesusigadinčiau įspūdžio. Laisvalaikiu man patinka žiūrėti animacinius filmus. Tai puikus humoras. Įdomu, kaip pažengė technologija, nes komedijas šiandien galima tiesiog nupiešti“, - nuotaikingai dėstė aktorius.

„Aš už Gugenheimo muziejų“

Gerbiamas Lietuvos aktorius turi aiškią poziciją dėl Lietuvoje vykdomų kultūrinių projektų. „Aš manau, kad pagrindinė problema Lietuvoje yra tai, kad yra per daug vienkartinių projektų. Norėtųsi, kad projektai liktų Lietuvoje ilgesnį laiką. Man gražus daug diskusijų sukėlęs prie upės sumontuotas vamzdis. Manau, kad jis gerai atspindi šių dienų realybę. Palaikau tokius projektus kaip gatvės muzikos dienos ar Gugenheimo muziejus“, - dėstė aktorius.

Paklaustas, kuo vis dėlto „serga“ Lietuvos kultūra, jis teigė, kad didžiausia blogybė yra tai, jog žmonės, gaunantys finansavimą projektams, galvoja, kad tie pinigai yra jų.

„Deja, aš nežinau, kaip spęsti problemas, todėl neinu į Seimą. Žinau, kad nesvarbu, kiek bus pavogta. Norėčiau, kad turėtume Gugenheimo muziejų ir kad jame nemokamai galėtų lankytis moksleiviai“, - apie savo vizijas pasakojo spektaklio „Mano žmonos vyras“ aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Istorija su Dapkūnaitėmis intriguojanti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių