Ar mes prarandame susidomėjimą kompiuteriais?

Į paieškos statistiką orientuota „Google“ svetainė „Google Insights for Search“ pateikia nemažai naudingos pasaulinio verslo ir pramonės tendencijas atspindinčios informacijos.

Pavyzdžiui, ar žinojote, jog nuo 2004 metų internautų susidomėjimas kompiuteriais sumažėjo maždaug dvigubai? Žinoma, pokyčiai čia stebimi ne dienų, o metų bėgyje, ir nors jie nėra dažni, tačiau dažniausiai priverčia rimtai susimąstyti.

Minėtoje „Google“ svetainėje paieškos duomenų srauto apimtis galima palyginti, pavyzdžiui, su tam tikrų ekonomikos sektorių akcijų indekso kitimu.Pavyzdžiui, duomenys rodo, jog paieškos užklausų srautas, susijęs su kompiuterijos temomis, nuo 2004 metų pradžios sumažėjo 52 procentais.

Savaime suprantama - nežinodami, kaip „Google“ atrenka savo paieškos užklausas, mes negalime teigti, jog šie rezultatai yra vienareikšmiški ir neginčijami, tačiau tam tikro žmonių interesų pokyčio visgi esama. „Google“ paieškų srauto, susijusio su kompiuteriais ir elektronika, kitimasBeje, susidomėjimas mažėja ne tik kompiuterijos sritimi.

Panašūs rezultatai stebimi analizuojant paieškas, susijusias su verslu, pramone, paskolomis, finansais, investavimu, baldais ir pan. Internautų susidomėjimas augo tokiose srityse, kaip kreditinės kortelės, mobilieji įrenginiai, būsto paskolos ir nuoma.

„Google“ teigia, jog jos paieškos indeksas gali atspindėti vartotojų elgseną ir jog indekso pokyčiai gali atspindėti realias ekonomines tendencijas. O jei pažvelgtume į savo kasdienybę, tikriausiai informaciją apie kreditus, paskolas ir mobiliąją elektroniką sutinkame kasdien...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valiukas

Valiukas portretas
Matyti, žmonės ima suprasti, kad Google nėra visagalis ir visažinis. Toji sistema daro tiktai tą, ką į ją įdeda žmogus. O išsamiai su kuo susipažinti ir suprasti gali tik nuosekliai studijuodamas literatūrą, ar popierinės knygos pavidalu, ar kompiuterio ekrane.

NeTap

NeTap portretas
Neteisinga isvada: praeityje prie paieskos sistemu kiauras dienas mirko daugiausia kompiuteristai, gi siomis dienomis, o ir tai nusimato ateityje, kompus uzpludo virejos, mezgejos, kasininkes, saltkalviai,... - suprantat apie ka as? Tai ir atitinkamai kitko ieskoma procentaliai daugiau. Paprasta!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių